Cum sa adaugati Bluetooth la computerul dvs

Cum sa adaugati Bluetooth la computerul dvs

Functia Bluetooth este incorporata in majoritatea laptopurilor si PC-urilor noi, dar daca utilizati un dispozitiv care nu accepta Bluetooth, exista cateva modalitati rapide si ieftine de a schimba acest lucru.

Cum sa aflati daca computerul dvs. are Bluetooth

Inainte de a face ceva, trebuie sa verificam daca computerul dvs. nu are deja capacitatea de a va conecta prin Bluetooth.

In primul rand, va trebui sa deschideti Device Manager.

Il puteti gasi cautandu-l in bara de cautare din stanga jos a ecranului dvs., sau accesand Control Panel, apoi facand click pe Device Manager (Manager dispozitive).

Odata ce il deschideti, veti fi intampinati de o fereastra care arata astfel:

BluetoothBluetooth

PC-ul pe care il folosesc nu are functionalitate Bluetooth, dar daca ar fi avut atunci as avea o sectiune numita "Bluetooth Radios". Sectiunile sunt listate in ordine alfabetica, asa ca ar fi exact in partea de sus.

Daca puteti vedea " Bluetooth Radios", atunci PC-ul dvs. are capacitatea de a utiliza Bluetooth. In caz contrar, poate fi sub sectiunea " Network adapters" putin mai jos.

BluetoothBluetooth

Cum se adauga Bluetooth la computer

Adaugarea functionalitatii Bluetooth pe calculatorul dvs. este, din fericire, simpla.

Va trebui sa cumparati un dongle Bluetooth care sa se conecteze la un port USB de pe computer si sa ii ofere posibilitatea de a comunica cu alte dispozitive prin Bluetooth.

Daca gasiti ca nu aveti suficiente porturi USB goale, cumpararea unui hub USB este o solutie rapida a problemei.

Odata ce ati cumparat dongle-ul, il puteti conecta direct in portul USB al PC-ului dvs. si va porni propriul proces de instalare. Dongle-ul va veni cu instructiuni de instalare si software.

Cum sa actualizati driverele Bluetooth Dongle

Apasati butonul Start din stanga jos si cautati "Device Manager", deschideti-l si gasiti dispozitivul USB Dongle. Il veti gasi sub sectiunea " Universal Serial Bus controllers", care este de obicei situata in partea inferioara, dupa cum urmeaza.

BluetoothBluetooth

Gasiti dongle Bluetooth din lista, faceti click dreapta pe el si selectati " Update Driver Software…” si asteptati ca Windows sa actualizeze driverele.

Odata ce acestea au fost instalate, veti putea sa urmati instructiunile incluse in pachetului dongle-ului si sa va conectati usor la dispozitivele dvs.