Cum se calibreaza un display laptop?

Cum se calibreaza un display laptop?

Un display laptop modern este la mii de km distanta ca si calitate comparativ cu ecranele eco monocrome din anii '80. Astazi, displayurile au capacitatea de afisa culori foarte bogate, extrem de realiste si cu miscari netede. Cu toate acestea, in ceea ce priveste setarile implicite de imagine si culoarea, majoritatea nu sunt cele mai bune - fie au contrastul prea mare, fie au luminozitate prea scazuta.

Ei bine, puteti corecta acest lucru, prin efectuarea unor modificari simple in Windows, calibrand displayul. Astfel ecranul va afisa in cele din urma imagini mai frumoase, mai intense si mai echilibrate. Daca lucrati in programe de grafica sau cu forme avansate de imagini, veti observa ca se va reduce diferenta dintre ceea ce veti printa si ceea ce vi se afiseaza pe display laptop.

Calibrare display laptop

1. Dati click dreapta pe o zona libera de pe desktop si selectati "Screen Resolution" din meniul care vi se afiseaza.

2. Click pe ecranul desktopului pe care vreti sa-l calibrati si alegeti "Advanced Settings".

3. Mergeti pana la tabul Color Management, dupa care dati click pe butonul Color Management.

4. Navigati pana la tabul "Advanced". Uitati-va dupa optiuni de calibrare a culorilor. Click pe Calibrate Display.

5. Click pe butonul "Next" din coltul din drapta jos al ferestrei de baza de setare a culorilor pentru a ajunge in ecranul de calibrare gamma.

6. Calibrati nivelul gamma pentru display laptop dand click si deplasand glisorul din stanga pana cand punctele dinc enturl cercurilor afisate sunt abia vizibile. Cand totul arata asa cum doriti, click pe Next. Setarea corecta a nivelului gamma pentru display laptop va scoate in evidenta culorile mai intunecate.

7. Urmatoarea fereastra indica unde sa gasiti setarile de luminozitate/ contrast pe laptop. Ajustati-le pentru a obtine un echilibru mai bun fara supra-saturarea culorilor. Dupa ce ati localizati glisoarele de pe laptop, click pe Next. Vi se prezinta exemple de imagini prea luminoase, prea sterse sau echilibrate optim. Folositi-va de acestea ca si indrumare - ridicati sau coborati glisorul luminozitatii pana cand rezultatele sunt satisfacatoare. Apoi click pe Next.

Daca ati calibrat display laptop, dar in continuare acesta nu afiseaza asa cum doriti s-ar putea sa fie si o probleme de tip hardware. Pentru diagnostic avansat si display laptop la preturi avantajoase va asteptam in service Onlaptop din Bucuresti. Pe langa reparatii si vanzare display laptop, serviciile noastre acopera toate componentele si problemele posibile in materie de notebookuri. Va asteptam!