Cum se creeaza un USB bootabil dintr-un ISO: 6 instrumente utile

Cum se creeaza un USB bootabil dintr-un ISO: 6 instrumente utile

Doriti sa creati o unitate USB bootabila dintr-un fisier ISO? Iata cei mai buni creatori de unitati USB bootabile care merita folositi.

 

Crearea unui USB bootabil dintr-un fisier ISO este usoara daca aveti instrumentele potrivite. Iata cum sa faceti o unitate flash bootabila dintr-un fisier ISO.

 

De ce aveti nevoie de o unitate flash USB bootabila

 

Instalarea de pe o unitate flash USB a devenit una dintre cele mai simple modalitati de a va actualiza computerul cu un nou sistem de operare. O instalare USB este rapida, extrem de portabila si are avantajul de a reveni la un dispozitiv de stocare dupa instalare.

 

Un mini-glosar al terminologiei instrumentelor ISO-la-USB

 

Inainte de a trece in faza de testare, exista o mana de acronime ISO-la-USB pe care este la indemana sa le cunoastem, plus alte cateva fragmente de jargon ISO la USB pe care le vom lamuri.

 

Optiuni bootloader: Bootloader-ul incarca sistemul de operare. Unele arzatoare ISO va permit sa alegeti bootloader-ul de care veti avea nevoie pentru instalarea dorita a sistemului de operare.

Grub4dos : Un pachet de incarcare de pornire conceput pentru a permite utilizatorilor sa aleaga intre mai multe sisteme de operare instalate pe un singur sistem, uneori cunoscut sub numele de dual-booting .

Syslinux : Un pachet usor de incarcare de pornire conceput pentru a permite utilizatorilor sa aleaga intre mai multe instalari Linux sau Unix. De asemenea, puteti crea un program de instalare ISO la USB cu pornire multipla care contine mai multe optiuni de instalare.

QEMU : Prescurtare de la Quick Emulator, QEMU este un instrument de virtualizare hardware. In acest context, permite utilizatorilor sa-si testeze USB-ul inainte de a continua cu procesul de ardere.

Dimensiune cluster : defineste cel mai mic spatiu disponibil pentru stocarea datelor. In loc sa aloce sectoare individuale de disc, sistemul de fisiere atribuie grupuri adiacente de sectoare, numite clustere.

Sistem de fisiere : controleaza modul in care datele sunt accesate si stocate. Fara el, datele s-ar aduna fara inceput sau sfarsit. Un sistem de fisiere defineste accesul usor. Exista diferite sisteme de fisiere disponibile, desi instrumentul dvs. de ardere ar trebui sa discearna cerintele dvs. prin ISO pe care il utilizati.

Sector defectuos: Unele instrumente ISO la USB va permit sa efectuati o verificare a sectorului defectuos. Software-ul va va scana USB-ul inainte de a incepe arderea, reparand orice nereguli pentru a va asigura ca instalarea este fara probleme. Este oarecum ca si cum ati defragmenta desktopul, dar la o scara mult mai mica.

Pendrive bootabil: o alta modalitate de a va referi la o unitate USB pe care o puteti utiliza pentru a porni sistemul de pe sau pentru a instala un nou sistem de operare. Acest articol se refera la el ca un USB bootabil, dar altii se pot referi la el ca un pendrive bootabil.

Acum, fara o ordine anume, iata instrumentele de ardere ISO la USB.

 

 

Rufus

 

Cum se creeaza un USB bootabil dintr-un ISO: 6 instrumente utile

 

Rufus este un executabil foarte mic care si-a imbunatatit constant ofertele de-a lungul anilor. Impreuna cu optiunile standard ISO catre USB, cum ar fi dimensiunea clusterului si sistemul de fisiere, Rufus detecteaza automat setarile pentru ISO pe care il selectati si completeaza setarile optime. In plus, Rufus are un mod avansat ascuns cu o multime de optiuni suplimentare.

 

Windows USB/DVD Download Tool

 

Cum se creeaza un USB bootabil dintr-un ISO: 6 instrumente utile

 

Este un instrument de baza. Selectati ISO. Selectati tipul dvs. de media; USB sau DVD. Faceti click pe Incepe copierea si porneste. Este cea mai de baza dintre interfetele de utilizare si cu doar doua optiuni, Instrumentul de descarcare USB/DVD Windows este aproape sublim de simplu, comparabil doar cu ISO la USB. Acest lucru il face un instrument excelent atunci cand instalati Windows 10 de pe o unitate USB .

 

 

RMPrepUSB

 

Cum se creeaza un USB bootabil dintr-un ISO: 6 instrumente utile

 

RMPrepUSB este unul dintre cele mai complete pachete ISO la USB din aceasta lista. Pe langa caracteristicile de mai sus, vine cu o serie de alte functii de pornire, DiskDoctor, teste de viteza si configuratii individuale ale utilizatorului pentru unitatile pregatite frecvent.

 

YUMI

 

Cum se creeaza un USB bootabil dintr-un ISO: 6 instrumente utile

 

YUMI (Your Universal Multiboot Installer) este un alt program de instalare multiboot ISO la USB cu setari pentru o gama larga de ISO-uri pentru Linux, Windows si utilitare de sistem. YUMI este usor de utilizat. Derulati in jos lista de distributie, verificati ISO pe care il doriti si apoi selectati ISO corespunzator pe sistemul dvs. din caseta de mai jos. Nu aveti ISO? YUMI se va ocupa de asta pentru dvs.

 

Novicorp WinToFlash Lite

 

Cum se creeaza un USB bootabil dintr-un ISO: 6 instrumente utile

 

Novicorp WinToFlash este un utilitar popular ISO la USB care dispune de un expert de ardere la indemana. Expertul va ghideaza prin procesul de ardere, desi nu este unic pentru utilitar (de exemplu, Rufus completeaza toate informatiile de care aveti nevoie).

 

WinToFlash va permite, de asemenea, sa creati USB-uri multiboot si include un descarcator automat pentru orice fisiere ISO lipsa.

 

UNetbootin

 

Cum se creeaza un USB bootabil dintr-un ISO: 6 instrumente utile

 

UNetbootin este in primul rand un instrument de ardere Linux LiveUSB, dar functioneaza suficient de bine cu Windows pentru a merita inclus in aceasta lista. Utilitarul UNetbootin nu este stralucitor, dar vine cu cateva caracteristici interesante. De exemplu, are o functie de descarcare automata pentru distributiile Linux, permitandu-va sa alegeti dintr-o serie de distributii populare si instrumente utilitare de sistem.

 

 

Castigatorul ISO-to-USB este …

 

Cum se creeaza un USB bootabil dintr-un ISO: 6 instrumente utile

 

Castigatorul in ceea ce priveste viteza este YUMI. Castigatorul in ceea ce priveste functiile si usurinta de utilizare este Rufus, care a fost cu doar 3 minute mai lent decat YUMI. In plus, ambele instrumente de ardere se adreseaza pietelor usor diferite; Rufus este pentru crearea unica de ISO la USB, in timp ce YUMI este excelent pentru instrumente de pornire multipla.

 

 

Alte instrumente ISO-la-USB pe care le-am testat

 

Am testat mai multe instrumente ISO la USB de dragul competitiei si pentru a va oferi cea mai buna imagine de ansamblu posibila. Au fost cateva instrumente care nu au intrat in top, dintr-un motiv sau altul.

 

XBoot este un alt instrument multiboot cu o descarcare incorporata, dar alte optiuni au fost mai rapide si oarecum mai usor de utilizat. Cu toate acestea, functia QEMU a XBOOT este excelenta.

WinToBootic se incadreaza confortabil in categoria functiilor de baza si a cronometrat, de asemenea, un timp decent.

Passcape ISO Burner este un instrument de ardere multifunctional, dar nu ar functiona pentru noi. Cu toate acestea, am citit si alte recenzii pozitive, asa ca ar putea merita o privire pentru alte persoane.

ISO la USB este un alt instrument de baza. Cu toate acestea, nu a trecut din cauza timp indelungat de scriere si lipsa de caracteristici.

FlashBoot are o interfata de utilizare decenta si un ghid foarte bun, dar am renuntat la test, deoarece nici macar nu a atins 50% dupa aproape 40 de minute.

UltraISO a ars ISO pe USB la o viteza rezonabila si are avantajul de a monta ISO-uri inainte de a le arde pentru a le verifica fisierele.

 

Speram ca acum aveti o imagine de ansamblu mai buna asupra celor mai bune instrumente ISO la USB disponibile. In plus, va puteti alege instrumentul in functie de viteza bruta, functionalitate sau ambele.