Google repara mai multe brese de securitate din Chrome

Google repara mai multe brese de securitate din Chrome

Un nou update pentru browser-ul Chrome repara mai multe vulnerabilitati ale acestuia, inclusiv doua care erau deja folosite de hackeri in atacuri.

 

Google a lansat versiunea 95.0.4638.69 de Chrome, care repara nu mai putin de 7 brese de securitate. Doua dintre acestea sunt de tip 0-day.

 

0-day inseamna ca vulnerabilitatile sunt deja folosite de hackeri pentru a-si ataca victimele si, de obicei, au prioritate maxima in rezolvare.

 

Cele doua vulnerabilitati au indicativele CVE-2021-38000 si CVE-2021-38003. Exista informatii ce indica faptul ca cele doua vulnerabilitati au fost implicate in atacuri recente, ceea ce inseamna ca hackerii stiau despre ele si le foloseau inainte de a fi descoperite de Google.

 

Utilizatorilor le este recomandata instalarea cat mai rapida a update-ului. Daca acesta a ajuns deja la utilizatori, un simplu restart la Chrome ar trebui sa duca la instalare automata a update-ului.

 

Daca nu s-a instalat automat, se poate merge la “Chrome menu - Help - About Google Chrome” pentru a forta instalarea manuala a acestui update.

 

Google a avut 10 luni agitate legat de securitatea browser-ului sau. De la inceputul anului si pana acum, au fost rezolvate 15 vulnerabilitati de tip 0-day din Chrome.