Review – alegerea noastră: Chromebook Lenovo Flex 5i

Review – alegerea noastră: Chromebook Lenovo Flex 5i

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe Chrome mai bune la un preț mai rezonabil, Flex 5i este un loc minunat pentru a începe.

 

Pro

Contra

Performanță excelentă și durata de viață a bateriei bună

 

Obturator de confidențialitate pe webcam

 

Porturi USB-C pentru încărcare pe ambele părți

 

Afișaj compatibil cu stiloul USI

 Ecran prea slab pentru lucrul la exterior

 

Stiloul USI nu este inclus

 

Review – alegerea noastră: Chromebook Lenovo Flex 5i

 

Majoritatea Chromebook-urilor care sunt mai puțin costisitoare decât Flex 5i au de obicei afișaje mai mici, corpuri din plastic și procesoare mai lente. Cheltuiți puțin mai mult pentru acest Lenovo, merită, deoarece este pur și simplu mai bun. Capacul este acoperit cu metal, în timp ce carcasa este fabricată din plastic moale la atingere, oferindu-i un aspect și o senzație superioară. Este doar puțin mai mare decât modelele de 11,6 inchi, precum cele utilizate în mod obișnuit de districtele școlare. Cu toate acestea, afișajul mai mare de 13,3 inchi de aici face o mare diferență atunci când parcurgeți site-urile de învățare sau oricând trebuie să vedeți mai mult din munca dvs. pe ecran dintr-o dată.

 

În timp ce culoarea și contrastul afișajului sunt bune, ecranul este puțin slab. M-am trezit că încerc în mod regulat să-l măresc peste setarea maximă. Acest lucru s-a întâmplat mai ales atunci când îl foloseam într-o cameră luminoasă lângă o fereastră sau afară. În caz contrar, afișajul a fost suficient de bun și este compatibil cu stiloul USI (Universal Stylus Initiative) și va funcționa cu  USI Pen de la Lenovo  și altele.

 

Review – alegerea noastră: Chromebook Lenovo Flex 5i

 

Deasupra afișajului este o cameră web de 720p care poate fi acoperită. De asemenea, calitatea microfonului este bună, așa că nu ar trebui să aveți probleme să fiți văzut și auzit la următorul dvs.  Google Meet. Practic, niciun Chromebook nu are camere web decente de 1080p sau mai bune, ceea ce este păcat având în vedere creșterea numărului locurilor de lucru la distanță. Cu toate acestea, cu modelul Flex 5i, Lenovo a adăugat un obturator de confidențialitate fizic pentru camera web, astfel încât să o puteți bloca instantaneu. Acest lucru este probabil mai valoros pentru majoritatea oamenilor decât o cameră cu rezoluție mai mare.

 

Pe partea dreaptă a laptopului se află un port USB-C, butonul de volum și butonul de pornire, toate putând fi accesate în modul tabletă. Dar aveţi grijă, deoarece butonul de pornire este ușor de apăsat accidental atunci când atingeţi laptopul pentru a conecta ceva într-un port din partea stângă. Nu este mare lucru, deoarece  Chrome  vă întreabă ce doriți să faceți -- opriți, deconectați sau blocați -- înainte de a face ceva; este doar enervant. Cu toate acestea, Lenovo a pus porturi USB-C pe ambele părți și puteți încărca Chromebook-ul de pe oricare.

 

Review – alegerea noastră: Chromebook Lenovo Flex 5i

 

Restul Flex 5 este pur și simplu bun. Tastatura este confortabilă, cu o fermitate plăcută. În plus, este iluminat din spate, ceea ce nu veţi găsi la modelele mai ieftine. Touchpad-ul nu are nimic special, dar îşi face treaba și este suficient de mare.

 

Performanța generală este puternică și nu m-am confruntat cu momente lente în timp ce lucram în Documente și Foi de calcul Google, transmiteam videoclipuri sau muzică și făceam editări de bază pentru fotografii și videoclipuri. Durata de viață a bateriei este, de asemenea, destul de bună, ajungând la 10 ore și 48 de minute în testul nostru video de streaming. Pentru o utilizare mai tipică la locul de muncă, m-aș aștepta să dureze aproximativ 6 până la 7 ore înainte de a avea nevoie de încărcare, dar totul va depinde de ceea ce faceţi.

 

Review – alegerea noastră: Chromebook Lenovo Flex 5i

 

Am jucat câteva jocuri Android din magazinul Google Play și nici nu am întâmpinat nici o încetinire făcând asta. Și dacă doriți să profitați de serviciul de jocuri de streaming de la Google, Stadia sau  serviciul Nvidia GeForce Now , veți aprecia suportul rapid Wi-Fi 6 al Flex 5i (deși  probabil veți avea nevoie de un nou router  pentru a profita de el) .

 

Dacă aveți nevoie de un Chromebook ca dispozitiv principal, Lenovo Chromebook Flex 5i este o opțiune excelentă. Chromebookurile mai ieftine vă pot ajuta cu siguranță să vă finalizați munca chiar acum. Caracteristicile și performanța lui Flex 5i ar trebui să vă mențină mai mult timp, și pentru doar puțin mai mulți bani.