Sfaturi de intretinere a unui laptop!

Sfaturi de intretinere a unui laptop!

Exista cateva masuri preventive care pot asigura o durata de viata mai indelungata pentru un laptop. Iata cateva dintre acestea:

1. Instalati pe laptop un antivirus. Acest lucru previne infectarea laptopului cu virusi.

2. Curatati periodic tastatura. La unele modele de laptopuri tastele sunt mai sensibile - se pot lipi sau pot sari destul de usor daca nu le curatati periodic si sunt "atacate" de praf si mizerie. Pentru curatarea tastaturii puteti folosi un recipient cu aer comprimat pentru a forta particulele de alimente si praf sa iasa de sub taste. De asemenea, tastatura trebuie stearsa in mod periodic si. sau curatata cu o carpa moale din bumbac. Nu lipsiti de la curatarea periodica profesionala ce ar trebui realizata la fiecare 6 luni.

Laptop cu problemeSfaturi de intretinere a unui laptop!

3. Curatati porturile USB. Daca aceste porturi se infunda de murdarie si praf automat ele nu vor mai functiona cum trebuie. De aceea este bine sa va asigurati ca sunt curate.

4. O alta practica destul de comuna pentru ingrijirea laptopului este sa faceti periodic un back-up al datelor, fisierelor si pozelor dumneavoastra. Uneori laptopul se poate defecta dintr-o data si astfel puteti pierde datele salvate pe hard disk. Back-ul datelor se poate face in mai multe feluri:

- pe un hdd extern sau un stick usb extern - unde pot fi salvate de cu ajutorul carora se pot transfera pe alt laptop, DVD, calculator etc. Este de preferat sa le salvati pe un suport fizic (DVD de exemplu).

- pe email - varianta este utila atunci cand exista putine fisiere de interes. Le puteti trimite pe email si le puteti salva in Inbox.

- in Cloud/ platforma online. In prezent exista mai multe site-uri dedicate pentru stocarea fisierelor online. Este o optiune excelenta pentru ca nu trebuie sa va mai faceti griji de posibilele defectiuni hardware ce pot aparea. Veti putea accesa usor si de oriunde fisierele online. Cu toate aceastea, unii specialisti sunt de parere ca nu ar trebui sa pastrati in Cloud acele fisiere confidentiale si extrem de personale.

Sigur, aceste 4 masuri preventive pot fi extrem de utile pentru mentinerea in buna stare a unui laptop. Dar laptopurile sunt echipamente atat de complexe incat ele se pot lovi de probleme de diferite tipuri. Dumneavoastra cu ce problema va confruntati? Credeti ca daca ati fi urmat sfaturile de mai sus ati fi putut evita aceasta problema? Daca raspunsul este "Da" cu siguranta veti tine cont de ele pe viitor.

Dar in prezent aveti nevoie de un profesionist care sa va ajute sa rezolvati problema. Suntem la dispozitia dumneavoastra, firma OnLaptop din Bucuresti. Sunati-ne azi! 0761 431 575