Tipuri de tastatura pentru laptopul tau!

Tipuri de tastatura pentru laptopul tau!

Vi se pare ca tastaturile de laptop sunt toate la fel? Ei bine, acest lucru nu este deloc adevarat. Fiecare model de laptop vine cu o tastatura ce are anumite caracteristici.

La o analiza mai aprofundata o sa observati ca exista o multime de diferente si o sumedenie de tipuri de tastaturi de laptop: cu layout diferit in functie de limba (tara pentru care au fost destinate), iluminate sau nu, tip insula, clasic, mecanic, cu tastatura numerica sau fara etc.

Daca aveti un laptop cu tastatura defecta si sunteti nevoit sa cumparati una noua cel mai probabil acum este momentul cand intrati in contact cu mai multe tipuri de tastaturi si sunteti pus in situatia de a o alege pe cea compatibila cu laptopul dumneavoastra. Cum tastaturile de laptop nu sunt identice, trebuie sa faceti alegerea cea buna, altfel exista mari sanse ca tastatura sa nu se potriveasca cu modelul dumneavoastra.

Tastatura de laptopTastatura de laptop

Acestea fiind spuse ne vom referi in continuare la tipuri diverse de tastaturi de laptop.

1. Tastatura de laptop cu rama sau fara rama

Tastaturile cu rama au tastele distantate (exista un spatiu de circa 2 mm intre ele). Sunt si tastaturi fara rama ale caror taste par oarecum lipite, pentru ca sunt foarte apropiate unele de altele. Ca si functionalitate ambele variante se folosesc la fel. Diferenta consta in modul in care sunt folosite si bineinteles de preferintele utilizatorilor. In timp ce unele persoane prefera varianta tip insula, cu rama, altele prefera varianta mai clasica, cu tastele apropiate.

2. Tastatura iluminata.

Nu toate tastaturile vin iluminate, dar daca pana acum ati avut o tastatura iluminata probabil ca veti dori sa cumparati una identica cu cea defecta. Pe de alta parte, daca nu ati experimentat tastarea pe o tastatura iluminata, va invitam sa faceti acest lucru. S-ar putea sa va placa foarte mult si sa nu va mai intoarceti la varianta simpla. E important de stiut ca in cazul tastaturilor iluminate exista o panglica suplimentara de conectare a sistemului de iluminare, ce ajunge pana la placa de baza. Prin urmare, daca vreti sa comandati o tastatura iluminata, atentie pentru ca trebuie sa verificati ca placa de baza de pe laptop sa suporte dispozitivul respectiv. Avand la dispozitie un laptop cu tastatura iluminata veti putea lucra noaptea, fara sa simtiti nevoia de a aprinde lumina in camera.

3. Tastaturi mate si lucioase

Daca vreti sa cumparati o tastatura noua probabil va trebui sa faceti alegerea dintre un model mat, respectiv unul lucios. Totul depinde de preferintele dumneavoastra. Sigur, pentru unele modele de laptopuri nu veti avea posibilitatea de selectie. Apoi, pentru modelele mai recente exista variante diferite de tastaturi in functie de culoare (de exemplu daca ati avut o tastatura alba, o puteti inlocui cu una neagra si invers).

In cazul in care nu stiti de unde sa incepeti cautarea unei tastaturi noi pentru laptopul dumneavoastra, va invitam sa ne faceti o vizita in service. Veti afla multe detalii utile si veti pleca acasa cu o tastatura perfect compatibila cu laptopul dumneavoastra.