Tutorial Windows 10: Stergeti Windows.old si castigati spatiu pe hdd

Tutorial Windows 10: Stergeti Windows.old si castigati spatiu pe hdd

Cand faceti upgrade la Windows 10 fara sa formatati sau daca instalati un test al sistemului de operare, o copie a instalarii anterioare va fi stocata pe laptop in folderul Windows.old.

Stergeti instalarile anterioare ale Windows

Copia de backup a instalarii anterioare reprezinta un mecanism pe care sistemul de operare il foloseste pentru a reveni la starea initiala in caz ca ceva nu merge bine in timpul instalarii. Totusi, dupa ce actualizarea se finalizeaza cu succes si daca nu vreti sa va intoarceti la vechea versiune de Windows, toate aceste fisiere temporare vor ocupa spatiu valoros pe hard disk.

Din fericire, sistemul de operare vine cu utilitarul Cleanup ce va ajuta sa stergeti fisierele temporare ale sistemului. Cititi mai jos pentru a descoperi cum puteti sa stergeti o instalare anterioara de Windows si cum puteti recupera pana la 15 GB spatiu pe hard disk.

Cum sa stergeti folderul Windows.old in Windows 10

Folderul Windows.old se afla pe hard disk-ul pe care este instalat in prezent sistemul de operare (de obicei pe drive-ul C). Cu toate acestea, nu puteti sa-l stergeti printr-o simpla apasare a butonului Delete. Trebuie sa folositi Disk Cleanup tool.

1. Folositi Windows key + E pentru a deschide File Explorer.

2. Din partea stanga, dati click pe "This PC".

3. Sub "Devices and drives" dati click dreapta pe drive-ul cu instalarea Windows 10. Click pe Properties.

4. Click pe butonul Disk Cleanup.

5. Click pe Clean up system.

6. Selectati Previous Windows Installation(s) pentru a sterge folderul Windows.old. Tot aici puteti alege sa stergeti alte fisiere legate de instalare, inclusiv "Windows upgrade log files" si "Temporary Windows installation files", care pot ocupa mult spatiu pe hard disk.

7. Click pe OK.

8. Click pe "Delete Files" pe fereastra de dialog care apare pentru a confirma stergerea.

9. Apare mesajul de avertizare "Disk Cleanup" si dati mai departe "Yes" pentru a finaliza procesul.