Windows 11: Cum faci să nu se mai închidă ecranul la laptop și intrarea în Sleep pe Windows 11

Windows 11: Cum faci să nu se mai închidă ecranul la laptop și intrarea în Sleep pe Windows 11

Windows 11 vine cu o mulțime de funcții noi și îmbunătățiri față de versiunile anterioare, inclusiv Windows 10. Printre aceste funcții se numără și opțiunile de economisire a energiei, care sunt activate implicit. În acest articol, vom explora cum poți configura Windows 11 pentru a preveni închiderea automată a ecranului și intrarea sistemului în modul Sleep, astfel încât să îți îmbunătățești experiența de utilizare.

Setările de economisire a energiei

Economisirea energiei este o funcție esențială pentru orice sistem de operare, mai ales pentru laptopuri, pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Cu toate acestea, aceste funcții pot deveni uneori deranjante, mai ales dacă lucrezi pe proiecte care necesită ca sistemul să rămână activ pentru perioade lungi fără intervenția ta.

Pasul 1: Accesarea setărilor

Pentru a modifica setările de economisire a energiei pe Windows 11, trebuie mai întâi să accesezi meniul de Setări. Acest lucru poate fi făcut rapid prin câteva metode diferite:

  • Click pe Start: Apasă pe butonul Start din bara de activități și selectează roata dințată pentru Setări.
  • Combinatie de taste: Apasă simultan tastele Windows + I pentru a deschide direct fereastra de Setări.

Pasul 2: Configurarea opțiunilor de ecran și Sleep

Odată ce ai deschis fereastra de Setări, urmează acești pași pentru a modifica setările de economisire a energiei:

  1. Selectarea secțiunii System: În meniul de navigare din stânga, selectează „System”.
  2. Mergi la Power & Battery: În partea dreaptă, găsește și selectează opțiunea „Power & Battery”.

Pasul 3: Personalizarea timpului de inactivitate pentru ecran

În fereastra „Power & Battery” vei găsi opțiunile pentru configurarea timpului după care ecranul se închide automat, apasa pe tabul “Screen And Sleep” pentru a putea modifica aceste preferinte. Aceste setări sunt împărțite în două categorii:

  1. On battery power: Pentru situațiile în care dispozitivul funcționează pe baterie.
  2. When plugged in: Pentru situațiile în care dispozitivul este conectat la priză.

Ajustează setările conform nevoilor tale:

  • Pentru ecran (Screen), poți seta timpul de inactivitate după care acesta se va închide. Opțiunile variază de la câteva minute până la „Never” (Niciodată).
  • Pentru modul Sleep, selectează durata de timp după care sistemul va intra în Sleep. Și aici, poți seta „Never” pentru a preveni intrarea în modul Sleep.

Pasul 4: Salvarea și aplicarea modificărilor

După ce ai ajustat setările conform preferințelor tale, modificările vor intra în vigoare imediat. Nu este necesară repornirea sistemului pentru ca aceste modificări să fie aplicate.

Setari Windows 11

Este important de menționat că menținerea ecranului activ pentru perioade lungi de timp poate consuma semnificativ mai multă energie, ceea ce va afecta durata de viață a bateriei în cazul laptopurilor. De asemenea, este recomandat să revizuiești aceste setări periodic și să le ajustezi în funcție de utilizarea curentă și de nevoile energetice.

Personalizarea setărilor de economisire a energiei pe Windows 11 poate îmbunătăți considerabil experiența de utilizare, mai ales pentru utilizatorii care au nevoie ca sistemul să rămână activ pentru perioade mai lungi de timp. Prin urmarea pașilor detaliați în acest articol, poți asigura că ecranul și sistemul tău nu se vor închide automat sau nu vor intra în modul Sleep în momentele în care ai nevoie de ele active.