2022 aduce noutati - Primul smartwatch Google

2022 aduce noutati - Primul smartwatch Google

Google lucreaza la un ceas inteligent pe care intentioneaza sa-l lanseze anul viitor.

 

Dispozitivul, care poarta numele de cod intern „Rohan”, va prezenta cea mai recenta versiune a software-ului smartwatch de la Google clientilor si partenerilor, conform documentelor si a mai multor angajati (actuali si fosti). Acei angajati au vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu li s-a permis sa discute despre planurile Google.

 

Pana in prezent, Google a optat sa creeze software pentru ceasurile inteligente construite de parteneri precum Samsung, dar nu si-a creat un dispozitiv propriu. Un ceas inteligent marca Google ar implica compania sa mearga in pas cu Apple, al carui ceas s-a dovedit un succes fulgerator si a acaparat piata ceasurilor inteligente.

 

Spre deosebire de Apple Watch, smartwatch-ul Google este rotund si nu are luneta, conform redarilor artistice vizualizate de Insider si ale angajatilor care l-au vazut. La fel ca dispozitivul Apple, acesta va capta valorile de sanatate si fitness.

 

Lucrarile la Rohan s-au accelerat anul acesta. Google a permis angajatilor din afara echipei smartwatch sa testeze dispozitivul si sa ofere feedback – o practica comuna cunoscuta sub numele de „dogfooding” Una dintre acele sesiuni de feedback a avut loc chiar luna trecuta.

 

2022 aduce noutati - Primul smartwatch Google

 

Ceasul a fost uneori denumit intern „ceas Pixel” sau „ceas Android”, dar directorii au folosit o varietate de nume pentru a face referire la proiect si nu este clar pe ce branding va merge Google cand (si daca) va lansa dispozitivul. Existenta unui ceas inteligent cu numele de cod Rohan a fost raportata anterior de YouTuberul Jon Prosser.

 

Google are planuri mari pentru afacerea sa de purtabile. A incheiat o achizitie de 2,1 miliarde de dolari a Fitbit in ianuarie, iar Fitbit a declarat ca intentioneaza sa construiasca in cele din urma dispozitive pe care ruleaza sistemul de operare Google. Cu toate acestea, Google nu intentioneaza sa marcheze ceasul Rohan ca fiind un dispozitiv Fitbit.

 

Ceasul Rohan are un monitor al ritmului cardiac si ofera functii de baza de urmarire a starii de sanatate, cum ar fi numararea pasilor. In forma sa actuala, ceasul va necesita incarcare zilnica, potrivit unui document de feedback. Un angajat care a testat ceasul a spus ca incarcarea a fost lenta. La fel ca Apple Watch, dispozitivul purtabil de la Google va folosi si curele de ceas proprietare.

 

Un document conceptual timpuriu a descris ambitiile Google de a construi un ceas care sa fie confortabil de purtat pentru cel putin 90% din populatie.

 

Nu este clar daca Google intentioneaza sa ofere smartwatch-ul in mai multe dimensiuni.

 

Google nu a oferit niciun comentariu si nici nu a facut public vreun anunt, dar sansele ca Rohan sa-si faca in sfarsit aparitia sunt destul de mari.

Daca stam sa ne gandim, compania incepuse sa cocheteze cu ideea de ceas inteligent inca din 2016, insa abandonase conceptul in-house, optand pentru solutii third-party mai avantajoase.

 

2022 aduce noutati - Primul smartwatch Google

 

Totusi, un ceas Google first-party s-ar putea dovedi important pentru o piata in care Apple Watch-urile se mentin cu incapatanare pe primele locuri.