6 motive pentru care Windows 11 este mai bun decat macOS

6 motive pentru care Windows 11 este mai bun decat macOS

Daca Windows este mai bun decat macOS, a fost mult timp o disputa serioasa intre pasionatii de tehnologie. Si dezbaterea este inca in desfasurare, oamenii comparand Windows 11 cu cele mai recente versiuni de macOS.

 

In acest articol, pregatim o lista de sarcini pe care Windows 11 le gestioneaza mult mai bine decat macOS.

 

1.Windows 11 ofera multitasking mai bun decat macOS

 

Windows 11 are o functie „Snap layouts” pentru a va ajuta sa aliniati mai multe ferestre de aplicatii, oferind mai multe optiuni de aspect. In functie de dimensiunea ecranului, Windows 11 va permite sa alegeti intre pana la sase aspecte diferite pentru alinierea ferestrelor. Cu toate acestea, pe macOS, puteti vizualiza doar doua aplicatii una langa alta. De asemenea, este nevoie de mai mult efort pentru a pozitiona doua aplicatii una langa alta pe macOS decat in ​​Windows 11.

 

6 motive pentru care Windows 11 este mai bun decat macOS

 

Pe macOS, puteti trage o fereastra la dreapta si cealalta la stanga. Daca doriti sa vedeti mai mult de doua ferestre active, puteti face redimensionarea acestora.

 

Pe de alta parte, puteti instala PowerToys pe Windows 11 pentru a obtine functii avansate de multitasking.

 

2.Bara de activitati din Windows 11 este mai buna decat experienta macOS Dock

 

6 motive pentru care Windows 11 este mai bun decat macOS

 

Bara de activitati din Windows 11 este mai buna decat experienta macOS Dock in multe privinte. De exemplu, bara de activitati este foarte personalizabila in comparatie cu Dock. Ii puteti schimba culoarea, nivelurile de transparenta si alinierea pictogramelor aplicatiei din acesta.

 

De asemenea, cu exceptia cazului in care bara de activitati este plina cu prea multe pictograme pentru aplicatii, aveti spatii goale utile pe care puteti face click pentru a accesa direct la setarile Task Manager si Taskbar. Nu puteti face nimic din toate acestea in macOS.

 

Mai mult, puteti obtine o previzualizare in miniatura a aplicatiilor deschise trecand mouse-ul peste pictograma aplicatiei din bara de activitati. Previzualizarea va ofera, de asemenea, optiuni de control utile. De exemplu, previzualizarea in miniatura a aplicatiei de redare muzicala va include optiuni precum Redare, Pauza si Sari la urmatoarea. O previzualizare a aplicatiilor nu este acceptata in macOS Dock.

 

3.Windows 11 are un suport mai bun pentru aplicatii

 

Windows este cel mai popular sistem de operare pentru desktop si acesta este motivul pentru care majoritatea dezvoltatorilor de aplicatii isi aduc aplicatiile in sistemul de operare mai intai. Ca rezultat, Windows 11 culege beneficiile unei biblioteci mari de programe Windows. Datorita asistentei mai bune pentru aplicatii, puteti chiar sa schimbati aspectul Windows 11 si sa faceti mult mai mult.

 

Daca treceti de la Windows la macOS, este posibil sa platiti si pentru unele dintre aplicatiile pe care le-ati folosit gratuit pe sistemul de operare desktop Microsoft. Acest lucru poate fi o problema pentru multi oameni.

 

4.Windows 11 poate rula aplicatii Android

 

Puteti utiliza multe aplicatii Android pe PC-ul cu Windows 11 prin Amazon Appstore. Cu toate acestea, in acest fel, nu puteti accesa fiecare aplicatie Android disponibila pe Google Play Store.

Pe de alta parte, daca aveti un telefon Samsung Galaxy Android premium sau de gama medie, puteti rula aplicatiile Android ale telefonului pe PC-ul cu Windows 11 prin intermediul software-ului Phone Link. Pe scurt, puteti rula aplicatii Android in Windows 11 confortabil daca indepliniti criteriile mentionate.

 

6 motive pentru care Windows 11 este mai bun decat macOS

 

Nu puteti rula aplicatii Android pe un Mac si nici nu puteti rula aplicatii iOS pe Windows 11. Dispozitivele iPhone si Windows 11 nu pot lucra la fel de strans impreuna precum Android si Windows 11, deoarece Apple ofera acces controlat la software-ul si serviciile sale tertilor.

 

5.Windows 11 se poate conecta atat la Android, cat si la iOS

 

Utilizatorii Windows 11 isi pot conecta dispozitivele iOS prin intermediul Phone Link pentru iPhone. Prin sincronizarea iPhone-ului cu Windows 11, puteti vedea notificarile mobile, puteti fi la curent cu cele mai recente mesaje si puteti prelua sau efectua apeluri telefonice direct de pe computer. Puteti face toate acestea daca aveti un telefon Android.

 

Cu toate acestea, exista cateva privilegii suplimentare daca aveti un telefon Samsung Galaxy acceptat. De exemplu, puteti accesa aplicatiile mobile de pe computer. Nu numai asta, dar si utilizatorii Samsung Galaxy vor putea sa-si fixeze aplicatiile telefonului in bara de activitati Windows 11. macOS se poate conecta numai cu iPhone-uri si nu cu Android.

 

6.Istoricul clipboard-ului Windows 11 pastreaza o evidenta a ultimelor 25 de elemente pe care le-ati taiat sau copiat

 

6 motive pentru care Windows 11 este mai bun decat macOS

 

Cand copiati ceva pe macOS, istoricul clipboard-ului il stocheaza. Dar istoricul clipboard-ului macOS nu este nici pe departe la fel de functional ca cel din Windows 11.

 

Istoricul clipboard-ului din Windows 11 va stoca textul si imaginile copiate pentru utilizare ulterioara. Va afisa ultimele 25 de articole pe care le-ati taiat sau copiat. Cand cititi ceva si doriti sa copiati randuri importante, puteti face acest lucru dintr-o singura miscare, in loc sa continuati sa reveniti la articol pentru a copia si apoi a lipi oriunde este necesar. Clipboard-ul macOS va afisa numai ultimul element de text pe care l-ati copiat.

 

6 motive pentru care Windows 11 este mai bun decat macOS

 

Alte avantaje ale utilizarii Windows 11 fata de macOS

 

Desi Windows 11 are cerinte hardware stricte, acesta poate fi inca rulat pe o gama larga de dispozitive cu specificatii diferite. Puteti cumpara un computer cu Windows 11 la un pret foarte mic sau puteti cheltui un pret mare pentru a cumpara un computer de calitate premium cu specificatii puternice. De asemenea, Windows este cel mai bun sistem de operare desktop pentru jocuri pe computer.

 

Windows 11 depaseste macOS in multe feluri... dar alegeti cu intelepciune

 

Windows 11 depaseste macOS in fiecare caracteristica discutata mai sus. Cu toate acestea, toate aceste beneficii s-ar putea sa nu va fie de mare folos, in functie de ceea ce veti face. Daca este posibil, incercati sa utilizati ambele sisteme de operare pentru a afla care se potriveste nevoilor dvs. si care va place cel mai mult.Produse recomandate