Afla marca si modelul placii de baza, Tips and Tricks

Afla marca si modelul placii de baza, Tips and Tricks

Daca vrei sa afli modelul placii de baza de pe laptopul tau iata ce trebuie sa faci. De ce ai avea nevoie de acest lucru? Pentru update-ul driverelor sau actualizarea BIOS-ului. In plus, daca vrei sa verifici compatibilitatea laptopului cu alte componente, este musai sa cunosti modelul placii de baza.

Nu in ultimul rand, daca placa de baza se defecteaza vei avea nevoie sa stii exact ce model este pentru a o inlocui cu una similara. Exista situatii cand pare destul de dificil sa identifici marca si modelul placii de baza de pe laptop.

Una dintre metode, daca aveti un sistem de operare Windows este sa folositi "System information".

Daca aveti instalat pe laptop Windows 10 atunci este si mai simplu pentru ca puteti folosi cautarea din meniul de start si veti ajunge mai repede la utilitarul "System information".

O alta metoda ese sa apasati tasta de Windows + tasta R de la tastatura pentru a deschide rapid fereastra "Run". In aceasta caseta de cautare tastati "msinfo32" si dati Enter.

Afla marca si modelul placii de bazaAfla marca si modelul placii de baza

Dupa ce ati ajuns in "System Information" uitati-va dupa modelul si marca placii de baza la sectiunea "System Symmary".

In afara de "System Information" puteti folosi o aplicatie separata pentru identificarea si afisarea specificatiilor sistemului, inclusiv despre modelul placii de baza.

Exista aplicatii atat de performante incat vi se ofera informatii detaliate chiar si despre software, temperatura componentelor din sistem si alte detalii ce v-ar putea ajuta sa identificati posibile probleme atunci cand acestea incep sa se manifeste. Unele din cele mai folosite aplicatii de acest gen sunt Speccy, CPU-Z si Belarc Advisor.

O metoda clasica prin care puteti afla modelul placii de baza este prin Command Prompt. Deschideti Command Prompt folosind fereastra "Run" (prin combinatia de taste Windows + R) si in casuta de cautare tastati cmd.exe. Puteti folosi si tastele Windows + X. Dupa ce ati ajuns in Command Prompt mai departe trebuie doar sa tastati urmatoarele: "WMIC baseboard get product,manufacturer,version,serailnumber". Acum vi se afiseaza datele pe care le cautati.