Aplicatia Instagram Threads – rivalul Twitter – este disponibila in Romania

Aplicatia Instagram Threads – rivalul Twitter – este disponibila in Romania

ꙮ Interfata aplicatiei Meta pare similara cu Twitter, ale carui restrictii de vizualizare a tweet-urilor i-au determinat pe utilizatori sa se alature platformelor rivale BlueSky si Mastodon.

ꙮ Programul este disponibil si pentru descarcare in Romania, dar functioneaza numai cand VPN-ul este activat.

 

Threads vs Twitter – acesta este lupta principala dintre Musk si Zuckerberg?

 

Aplicatia Instagram Threads – rivalul Twitter – este disponibila in Romania

 

Raspunsul lui Meta la Twitter, o noua aplicatie numita Threads, a fost lansata joi, in timp ce utilizatorii platformei detinute de Elon Musk cauta alternative in masa.

 

Aplicatia Threads, care este legata de Instagram, a aparut in magazinul de aplicatii Apple marti, inainte de lansarea de joi. Meta a lansat un site web de numaratoare inversa pentru lansare.

 

Aplicatia Instagram Threads – rivalul Twitter – este disponibila in Romania

 

O previzualizare a aplicatiei „conversatii bazate pe text” spune ca Threads va fi un loc „unde comunitatile se reunesc pentru a discuta totul, de la subiectele care va intereseaza astazi pana la cele care vor fi in tendinte maine”.

 

„Orice te intereseaza, poti sa-ti urmaresti si sa te conectezi direct cu creatorii tai preferati si cu altii care iubesc aceleasi lucruri – sau sa-ti construiesti urmatori fideli pentru a-ti impartasi ideile, opiniile si creativitatea lumii.” mai prezinta textul promotional.

 

Aplicatia Instagram Threads – rivalul Twitter – este disponibila in Romania

 

Capturile de ecran sugereaza ca oamenii isi vor putea folosi contul Instagram pentru a se conecta la Threads si pentru a-si urmari contactele existente. Aplicatia pare sa partajeze o interfata de utilizator similara cu Twitter, cu caracteristici similare, inclusiv repostarea, aprecierea si permitand utilizatorilor sa limiteze cine poate raspunde la postari.

Threads poarta numele unui rival de pe Twitter, dar initial a fost numele unei aplicatii Meta lansata in 2019 pentru a concura cu aplicatia de mesagerie axata pe tineret Snapchat. Produsul a fost ulterior abandonat, dar Meta a pastrat branding-ul.

 

Meta se va alatura unui domeniu in crestere de platforme, inclusiv BlueSky si Mastodon, concurand pentru a inlocui Twitter, deoarece Musk a preluat controlul la sfarsitul anului trecut si site-ul a devenit mai dificil de accesat pentru cei 250 de milioane de utilizatori estimati.

 

Saptamana trecuta, Twitter a inceput sa solicite utilizatorilor sa se conecteze pentru a vedea site-ul – anterior, persoanele fara profiluri Twitter puteau vedea tweet-urile. Apoi a impus o limita pentru marea majoritate a utilizatorilor care nu platesc pentru platforma, limitand conturile neverificate la vizualizarea a 600 de tweet-uri pe zi, ulterior crescute la 1.000.

 

Marti, compania a anuntat ca va face produsul sau Tweetdeck bazat pe liste – folosit mai ales de companii si organizatii de stiri – accesibil doar utilizatorilor care platesc pentru Twitter Blue.

Deciziile de moderare ale lui Musk, inclusiv ridicarea interdictiilor pentru conturile de extrema-dreapta si instabilitatea tot mai mare a site-ului au fost un obstacol pentru agentii de publicitate, care au intrerupt sau au redus cheltuielile in ultimele luni.

 

BlueSky a trebuit sa intrerupa momentan noile inscrieri – in prezent disponibile numai prin invitatie – pentru a face fata cererii dupa ce a fost implementata modificarea limitei ratei.

 

Jack Dorsey, co-fondatorul Twitter care lucreaza in prezent la BlueSky, a postat pe Twitter o captura de ecran cu informatiile privind confidentialitatea aplicatiei Threads, impreuna cu textul  “All your Threads are belong to us”.

Aplicatia Threads poate colecta, printre altele, date legate de sanatatea dvs., informatii financiare, informatii de contact, istoric de navigare, locatie si achizitii.

 

Twitter nu mai are un departament de presa. Intrebarile trimise de jurnalisti la fosta adresa de e-mail au primit un emoji “poop” ca raspuns automat.