ATENŢIE! 6 lucruri importante de reținut înainte de a instala aplicații

ATENŢIE! 6 lucruri importante de reținut înainte de a instala aplicații

Vă gândiți să descărcați o aplicație? Asigurați-vă că luați aceste măsuri de precauție înainte de a face acest lucru.

Aplicațiile sunt esențiale în modul în care interacționăm cu dispozitivele noastre, fie că este vorba de comunicare, cumpărături, jocuri, cercetare sau aproape orice altceva. Aplicațiile sunt acum atât de populare încât sunt adesea folosite de infractorii cibernetici pentru a viza victime nebănuitoare.

 

Este esențial să fiți precaut înainte de a instala o aplicație pe dispozitivele dvs. pentru a vă asigura că nu aveți probleme după instalarea acesteia. Deci, ce ar trebui să luați în considerare întotdeauna înainte de a descărca o aplicație?

 

1.Verificați recenziile și evaluările aplicațiilor

 

ATENŢIE! 6 lucruri importante de reținut înainte de a instala aplicații

 

Una dintre cele mai bune modalități este verificarea recenziilor și evaluărilor acesteia. Dacă vizitați magazinele de aplicații, puteți verifica cu ușurință ce spun oamenii despre aplicația pe care doriți să o descărcați. Dacă majoritatea oamenilor arată că nu le place aplicația, sunt șanse să nu vă placă nici dvs.

 

Dacă aplicațiile nu sunt disponibile în magazinele de aplicații populare sau nu sunt binecunoscute, trebuie să căutați pe internet pentru a afla cât de demne de încredere sunt. Poate verificați alte site-uri de recenzii sau forumuri de discuții pentru a vedea dacă aplicația în cauză poate fi de încredere.

 

2.Atenție la ce informații solicită aplicația

 

ATENŢIE! 6 lucruri importante de reținut înainte de a instala aplicații

 

Cu cât mai mulți oameni încep să fie prezenţi online, amenințările la confidențialitate continuă să crească. Înainte de a descărca aplicația, ar trebui să verificați amănunțit cu ce permisiuni caută să funcționeze corect. Dacă descărcați aplicația din magazinele de aplicații, veți avea o idee clară despre ce permisiuni necesită o aplicație.

 

Dacă nu vă simțiți confortabil să distribuiți permisiunile pe care le solicită aplicația, este mai bine să nu descărcați aplicația. Dar chiar dacă obțineți o vedere pozitivă asupra aplicației, încercați să o instalați pe un dispozitiv de testare și vedeți cum se comportă aplicația înainte de a începe să o utilizați pe dispozitivul principal. Dacă necesită un abonament premium, încercați versiunea de încercare gratuită și verificați dacă vă solicită prea multe informații înainte de a cumpăra un abonament.

 

3.Verificați frecvența de actualizare și asistența aplicației

 

Frecvența cu care aplicațiile primesc actualizări este o măsură importantă pentru a prezice performanța lor pe termen lung. La fel de important de știut este cât de bine răspunde echipa de dezvoltatori de aplicații la întrebări și cât de promptă este echipa de asistență în cazul în care ceva nu este în regulă.

 

Introducerea actualizărilor pentru aplicații este un exercițiu crucial pentru dezvoltatorii de aplicații pentru a se asigura că acestea funcționează bine și că obțin noi funcții și remedieri de erori. Când instalați aplicația, încercați să căutați când a fost ultima dată când aplicația a fost actualizată. Dacă asta a fost cu mult timp în urmă, sunt șanse să nu obțineți experiența pe care o căutați.

 

4.Atenție la aplicațiile care se instalează fără consimțământul dvs

 

ATENŢIE! 6 lucruri importante de reținut înainte de a instala aplicații

 

Ar trebui să fiți vigilenți dacă o aplicație a fost instalată pe dispozitivul dvs. fără consimțământul dvs. Acest lucru se datorează faptului că nerespectarea acestui lucru ar putea pune în pericol confidențialitatea dvs. și securitatea dispozitivului.

 

Dacă găsiți o astfel de aplicaţie pe computerele sau dispozitivele dvs. mobile, dezinstalați-o imediat după ce o descoperiți și schimbați parolele conturilor dvs. online. De asemenea, ar trebui să efectuați verificări de securitate pentru a verifica dacă dispozitivul dvs. este infectat cu programe malware. În plus, dacă dvs. credeți că aplicația a fost instalată dintr-un magazin de aplicații fără consimțământul dvs., puteți raporta incidentul magazinului de aplicații nativ.

 

5.Comparați aplicația cu alternative

 

Există o multitudine de aplicații care îndeplinesc aceleași sarcini, iar unele o fac mai bine decât altele. Înainte de a instala aplicația pe dispozitiv, încercați să căutați alternative și să comparați performanța acestora. De asemenea, ar trebui să verificați politicile lor de confidențialitate pentru a decide care vi se potrivește cel mai bine.

 

Odată ce sunteți complet informat cu ceea ce oferă alternativele, analizați ce aplicație atinge un echilibru între performanță și confidențialitate. Iar echilibrul potrivit va depinde de nevoile și preferințele dumneavoastră specifice.

 

6.Faceți o copie de rezervă a dispozitivului

 

ATENŢIE! 6 lucruri importante de reținut înainte de a instala aplicații

 

Copierea de rezervă a dispozitivelor este întotdeauna o practică bună, chiar și atunci când sunteți pe cale să instalați o aplicație. Procedând astfel, vă protejați toate datele importante împotriva pierderii definitive atunci când se întâmplă ceva greșit.

 

Instalarea unei aplicații poate aduce uneori probleme neașteptate, mai ales dacă o descărcaţi dintr-o sursă mai puțin sigură. Vă puteţi datele, vă poate deteriora dispozitivul și așa mai departe. Puteți evita să fiți afectat de toate acestea recuperând datele din backup. Deci, nu uitați să faceți o copie de rezervă a dispozitivului, mai ales când sunteți pe cale să instalați o actualizare majoră a software-ului sau să instalați o aplicație.

 

Acum sunteți conștient de factorii de care trebuie să luați în considerare înainte de a instala aplicații

 

Indiferent dacă este vorba de un smartphone, tabletă sau computer, nu ar trebui să instalați niciodată aplicații pe dispozitivele dvs. fără o analiză atentă. Nu puteți greși cu aceste sfaturi, deoarece vă vor ajuta să vă protejați de programele malware și de multe alte amenințări care se răspândesc prin aplicații.