Browsing History si Private Data in Firefox

Browsing History si Private Data in Firefox

Aveti un laptop cu sistem de operare Windows, Mac OS X sau Linux si folositi Firefox pentru navigare pe internet? Atunci urmatorul tutorial este pentru dumneavoastra.

Pe masura ce progresul evolutiv al browserului Web modern continua sa avanseze, la fel se intampla si cu cantitatea de informatii ramasa ca si istoric dupa o sesiune de navigare. Fie ca este vorba despre o inregistrare a site-urile Web pe care le-ati vizitat, fie ca sunt detalii despre descarcarile de fisiere, cert este ca o cantitate importanta de date personale ramane pe hdd dupa inchiderea browserului.

Istoric FirefoxIstoric Firefox

S-ar putea sa nu va placa acest lucru mai ales daca informatiile sunt distribuite la mai multe persoane. In acest caz Firefox va ofera posibilitatea de a vizualiza si de a sterge unele sau toate aceste inforamtii potential riscante pentru dumneavoastra.

Va aratam in continuare cum sa gestionati si/sau sa stergeti instoricul, memori cache, cookie-urile, parolele salvate si alte date din browserul Firefox.

Prima daca deschideti browserul. Dati click pe meniul Firefox reprezentat de trei linii orizontale - se gaseste in coltul din dreapta sus al ferestrei browserului. Cand apare meniul de pop-up selectati Optiuni.

Optiuni de confidentialitate

Fereastra de dialog Firefix Options se afiseaza. Prima daca dati click pe pictograma "Privacy". Dupa aceea cautati sectiunea History. Prima optiune de aici este Firefox will si este acompaniata de un meniul derulant cu urmatoarele trei optiuni.

1. Remember history: Daca il selectati Firefox va inregistra un jurnal al intregului istoric de navigare. 2. Never remember history: Daca il selectati Firefox nu inregistreaza niciun fel de istoric de navigare. 3. Use custom settings for history: Va permite sa personalizati un anume numar de setari legate de istoricul Firefox.

Urmatoarea optiune, un link incorporat, poarta eticheta clara a istoricului recent. Dati click pe acest link.

Clear All History

  1. Deschide Meniul
  2. Acceseaza Biblioteca
  3. Acceseasa Istoric
  4. Sterge Istoricul
  5. OK

Se afiseaza fereastra Clear All History. Prima sectiune de aici, denumita Time range to clear, este acompaniata de un meniul derulant si va permite sa stergeti datele personale in intervalele predefinite: Everything (totul), Last Hour (din ultima ora), ultimele doua ore, ultimele 4 ore sau de azi (Today).

A doua sectiune va permite sa specificati ce componente de date vor fi sterse. Inainte de a merge mai departe, este imperativ necesar sa intelegeti pe deplin ceea ce inseamna fiecare dintre aceste elemente. Iata care sunt mai exact:

Browsing & Download History Form & Search History Cookies Cache Active Logins Offline Website Data