Castigati spatiu pe HDD dupa ce instalati Windows 10

Castigati spatiu pe HDD dupa ce instalati Windows 10

Daca veti face upgrade la Windows 10 veti castiga mai mult spatiu pe HDD (pana la 20 GB)!. Pentru utilizatorii cu HDD-uri mai vechi de capacitate mai mica sau chiar SSD-uri, aceasta poate fi o realizare importanta.

Din fericire, exista o modalitate usoara prin care puteti recupera un spatiu semnificativ de pe HDD. Pentru aceasta veti avea nevoie de utililitarul Disk Cleanup deja prevazut in pachetul standard.

Pentru a elibera spatiu pe HDD-ul laptopului, mergeti la Disk Utility (il puteti accesa prin folderul Windows Administrative Tools din meniul de Start). De aici, click pe optiunea Clean up system files si lansati Disk Cleanup.

Castigati spatiu pe HDD dupa ce instalati Windows 10Castigati spatiu pe HDD dupa ce instalati Windows 10

Acum veti vedea o lista de optiuni sub Files to delete. Uitati-va in mod special dupa Previous Windows installation si Temporary Windows installation files (fisiere temporare).

Castigati spatiu pe HDD dupa ce instalati Windows 10Castigati spatiu pe HDD dupa ce instalati Windows 10

In exemplul nostru, aceste doua casete cumuleaza o capacitate de 17GB. Asta inseamna un spatiu mai mare pe HDD de 17 GB, ceea ce este semnificativ. Daca mai punem la socoteala si Recycle Bin care poate fi plin, atunci este usor de inteles ca puteti ajunge la peste 20 GB spatiu nou disponibil pe HDD.

Totusi ar trebui sa retineti ca daca veti bifa aceste doua casete, nu veti mai putea reveni la versiunea anterioara de Windows. De aceea, va recomandam sa va ganditi serios daca doriti sa faceti acest lucru.

Ati vazut ca spatiul disponibil pe HDD poate sa se mareasca semnificativ, ceea ce inlesneste stocarea si folosirea aplicatiilor, pozelor, videoclipurilor, jocurilor etc.