Garantie laptop. Ce defecte sunt acoperite?

Garantie laptop. Ce defecte sunt acoperite?

Daca vi se defecteaza laptopul si inca este in garantie primul lucru pe care trebuie sa-l aflati este daca defectul respectiv este acoperit de garantie. Daca este, atunci mergeti cu el de unde l-ati cumparat si il vor repara fara sa platiti in plus.

Daca defectul nu este acoperit de garantie, atunci va asteptam in service pentru a remedia rapid problema, la preturi minime. Pentru orice reparatie oferim la randul nostru garantie.

Garantia laptopului tau

Cand cumparati laptop este esential sa va uitati la perioada de garantie.

In timp ce unii producatori ofera garantie 1 an de zile, exista oferte speciale cu pana la 5 ani garantie. Cititi certificatul de garantie inainte de a-l semna daca ridicati laptopul din magazin sau cititi termenii si conditiile de garantie de pe site inainte de a apasa butonul de comanda. Este bine sa stiti de la bun inceput ce acopera garantia unui laptop.

In general garantia acopera defectele ce pot surveni in timp la nivelul componentelor de laptop.

De cele mai multe ori bateria se considera consumabil si nu are garantie sau are garantie mai mica (de exemplu 1 luna sau 6 luni sau un numar fix de cicluri de incarcare - in functie de politica si oferta curenta a producatorului respectiv). Defectiunile de fabricatie sunt acoperite de garantie.

Daca ati comandat un laptop si l-ati primit cu o defectiune atunci il puteti trimite inapoi si remedierea se va face fara costuri suplimentare.

Majoritatea certificatelor de garantie acopera problemele hardware ce nu au fost provocate de cumparator

- cum ar fi de exemplu tastaturi defecte, probleme ale ecranului, defectiuni ale retelei sau alte probleme ale componentelor interne. Garantia unui laptop acopera de obicei componentele si munca depusa pentru reparatia respectiva.

Tot in certificatul de garantie se specifica clar ce situatii nu sunt acoperite de garantie sau in ce conditii puteti pierde garantia. Fiti atent la acestea pentru ca anumite actiuni minore pot duce la pierderea garantiei - de exemplu ruperea sigiliilor de pe componente daca va hotarati sa desfaceti laptopul.

Nu conteaza ca vroiati doar sa va uitati inauntrul laptopului pentru a vedea ce contine (de exemplu sa vedeti cum sunt asezate memoriile si cate module exista) - daca rupeti sigiliile eventualele defecte nu vor mai fi acoperite de garantie.

Trebuie sa cunoasteti aceste informatii inainte de a cumpara laptopul - nu vreti sa le aflati abia dupa ce sunteti pus in situatia de a apela la garantie.