Ce configuratie trebuie sa aiba un laptop de gaming bun?

Ce configuratie trebuie sa aiba un laptop de gaming bun?

Placa video, procesor, baterie buna: afla mai departe dupa ce caracteristici trebuie sa te uiti ca sa cumperi un laptop de gaming premium.

Laptopurile au trecut prin niste transformari fantastice in ultimii ani, iar laptopurile de gaming, care odinoara pareau de greu de atins, acum sunt disponibile la scara larga. Dar este dificil sa gasesti un laptop de jocuri la preturi accesibile pentru ca in general sunt acestea sunt cele mai scumpe din magazin. Cerintele avansate de performanta sunt adesea in conflict cu nevoile de portabilitate ceea ce inseamna ca desktopurile ar putea oferi o valoare mai buna si ar fi o solutie mai eficienta.

Laptopurile de gaming se invart intr-o gama larga de preturi, de obicei de la minim 500 euro pana la peste 2000 euro. Cunoscand cele mai importante caracteristici pe care ar trebui sa le aiba un laptop de gaming, va fi mai usor sa vedeti cum va puteti incadra in buget si veti reusi sa jucati Call of Duty sau jocul preferat pe viitorul laptop.

Ce configuratie trebuie sa aiba un laptop de gaming bun?Ce configuratie trebuie sa aiba un laptop de gaming bun?

1. Placa video

Pe aceasta componenta se duce majoritatea banilor din bugetul stabilit. Alegerea esentiala va fi intre AMD si NVIDIA, dar ambii producatori ofera o gama larga de placi video. Verificati valorile de performanta pentru a lua cea mai buna decizie. Pe masura ce placa video de pe laptop este mai performanta, exemplarul acela tinde sa aiba un pret mai mare.

2. Procesor

Lupta se va da intre AMD si Intel. In prezent Intel este preferat de majoritatea gamerilor si nimic nu se apropie de ofertele sale de top. Core i7 este cel mai bun, urmat de intel core i5, dar si de cele mai noi serii ale procesoarelor AMD. Cu cat generatia procesorului este mai recenta, cu atat mai bine. Procesoarele din generatia a sasea sunt numite Skylake, urmate de Broadwell. Daca aveti bani cumparati un laptop de gaming cu procesor cu nucleu octa-core Intel Core i7 care va ofera cea mai buna putere bruta, dar si un Core i5 ar putea fi suficient pentru majoritatea gamerilor. Este mai logic sa cheltuiti bani pe placa video si memorie decat pe procesor.

3. Memorie

Obiectivul dumneavoastra trebuie sa fie 8 GB RAM. Astfel nu ar trebui sa aveti probleme cu majoritatea jocurilor. Daca obisnuiti sa rulati mai multe aplicatii simultan, sa faceti editare video sau pur si simplu vreti un laptop mai bine echipat la capitolul memorie puteti opta pentru 12 GB sau chiar 16 GB. Tineti cont ca pe anumite modele veti putea face upgrade la RAM.