Ce NU acopera garantia unui laptop?

Ce NU acopera garantia unui laptop?

Avem multi clienti care ne trec pragul cu un laptop defect care se afla de fapt in garantie acolo unde l-au cumparat dar care nu poate fi reparat pe certificatul de garantie.

De ce? Fie pentru ca din neatentie au rupt sigiliile de garantie, fie pentru ca defectul hardware a survenit in urma unui accident. Apoi bineinteles garantia unui laptop nu acopera problemele de soft.

Automat daca aveti probleme cu un laptop pe partea de soft si aveti nevoie de ajutor pentru reparatie veniti in service, pentru ca nu are rost sa va adresati magazinului de unde ati cumparati laptopul intru-cat conform certificatului de garantie, erorile de soft nu se solutioneaza pe garantie.

Stergerea sau pierderea datelor nu este un lucru care sa fie acoperit de garantia unui laptop. De fapt aproape in orice certificat de garantie se va specifica faptul ca orice problema de soft, fie ca este existenta pe softul preinstalat, fie ca exista pe softul instalat de dumneavoastra, nu este acoperita de garantie.

La fel, garantia unui laptop nu acopera furtul, daunele sau defectiunile cauzate de client. Acestea ar putea fi acoperite in cel mai bun caz de o polita de asigurare speciala - in general acest lucru este destul de rar la no in tara.

Ce NU acopera garantia unui laptop?Ce NU acopera garantia unui laptop?

Un certificat de garantie complet si clar va contine si informatii despre modul in care un laptop defect poate fi returnat pentru a fi reparat, cine va plati taxele de returnare si eventual un numar de telefon pentru suport tehnic.

Situatii concrete cand defectul nu este acoperit de garantie:

- taste sarite

- ecran lovit din cauza ca laptopul a suferit un soc

- defectiune de orice fel atunci cand pe laptop s-a varsat cafea, suc sau apa

- defectiune de orice fel atunci cand laptopul a fost scapat din mana (carcasa indoita, plastice sparte, bucati lipsa, ecran spart etc)

- defectiuni la nivelul porturilor daca se constata o utilizare necorespunzatoare (de exemplu, clientul a tras prea tare de cablu si portul s-a desprins de pe placa de baza)

- cablu intrerupt la alimentator (din cauza folosirii necorespunzatoare)

Daca aveti un laptop care prezinta una din aceste defectiuni, este in garantie dar nu poate fi reparat pe garantie din cauza motivelor enumerate mai sus, atunci va asteptam in service pentru reparatii rapide la preturi avantajoase.