Ce sunt apelurile scam „probabil înșelătorie” și cum le blocați

Ce sunt apelurile scam „probabil înșelătorie” și cum le blocați

Telefonul sună. Răspunzi la telefon și este un robot care sună pentru a te anunța că ai câștigat un premiu sau pentru a-ți aminti facturile neplătite.

 

Aproape fiecare dintre noi se confruntă cu apeluri spam sau apeluri nedorite cel puțin o dată pe zi. Aceste apeluri apar din cauza escrocilor care folosesc apeluri automate pentru a efectua mii de apeluri într-un minut. Aceste apeluri ne întrerup munca și ne pierd timpul în timp ce alte apeluri importante sunt în coadă. Aceste apeluri spam sunt o adevărată pacoste.

 

Te simți frustrat de aceste apeluri nedorite? Da... Cum faci față acestor apeluri nedorite?

Există diferite moduri posibile de a bloca apelurile spam de pe telefon. Iată cele mai bune 10 moduri de a bloca apelurile telefonice nedorite de pe telefonul smartphone

 

Tipuri de înșelătorie prin apeluri

 

Există mai multe tipuri de apeluri de înșelătorie care pot fi luate în considerare și ignorate. Iată câteva dintre cele mai comune:

 

Sună un impostor al agenției guvernamentale

 

O agenție guvernamentală precum Poliţia sau ANAF nu vă va suna niciodată pentru a vă va cere bani sau informații de pe cardul dvs. Dacă primești un astfel de apel, nu este legitim.

 

Vânzări nesolicitate și apeluri de telemarketing enervante

 

Apelanții neplăcuți vă pot cumpăra numărul de telefon sau îl pot găsi pe internet. Dacă se întâmplă acest lucru, vei fi plin de apeluri telefonice nedorite.

 

Apeluri automate și mesaje automate

 

Cu toții am primit acele mesaje pre-înregistrate— apeluri automate enervante de la candidați politici sau companii care vând diverse produse. Vestea proastă este că computerele pot efectua mii de aceste apeluri automate în câteva momente.

 

Cum să depistați un potențial apelant înșelător

 

Chiar și fără un avertisment probabil de înșelătorie, aceste indicii vă pot indica potențiale apeluri spam.

 

Numere necunoscute de pe ID-ul apelantului

 

Dacă numărul nu este în agenda dvs. sau nu îl recunoașteți, este posibil să fie un apelant spam.

 

Mesajul „Apelant necunoscut”.

 

Dacă ID-ul apelantului spune „Apelant necunoscut” sau “Unknown Caller”, nu răspunde. Apelurile necunoscute sunt adesea escroci.

 

Prefixe de zonă sau coduri de țară neașteptate

 

Atenție la apelurile din state sau țări de care nu auziți de obicei.

 

Salutări suspecte

 

Atenție la apeluri sau mesaje care nu sună corect. Ele pot fi de la un apelant fraudulos.

 

Cum să blochezi apelurile probabile înșelătorii

 

Dacă primiți un mesaj probabil de înșelătorie sau un avertisment similar precum „suspect de spam” sau „risc de spam” pe ID-ul apelantului în timpul unui apel primit, nu răspunde.

De asemenea puteți bloca singur numerele de înșelătorie individuale pe dispozitivul iPhoneⓇ sau Android™. Iată cum:

 

1.Cum să blocați apelurile de la numere nedorite sau necunoscute pe dispozitivele Android?

 

Cu funcția încorporată disponibilă pentru blocarea apelurilor pe dispozitivele dvs. Android, puteți bloca cu ușurință apelurile spam.

 

Blocarea unui anumit număr: Selectați numărul -> Alegeți block

 

Pentru a face acest lucru, faceți click pe pictograma Setări de pe telefonul mobil -> Selectați pictograma de blocare -> Alegeți blocați toate numerele, cu excepția persoanelor de contact. Aceste pictograme pot varia în funcție de dispozitivul mobil pe care îl utilizați, dar pașii descriși sunt obișnuiți în majoritatea telefoanelor mobile.

 

Puține telefoane mobile au, de asemenea, funcții suplimentare, cum ar fi „Nu deranja” (Do Not Disturb), unde puteți seta o cronologie în timpul căreia apelurile vor merge direct în mesageria vocală.

 

2.Cum să eviți apelurile necunoscute pe dispozitivul tău iPhone?

 

O modalitate ușoară de a evita apelurile de la un anumit număr neidentificat este că Deschideți aplicația pentru telefon -> Atingeți Recente -> Apăsați pictograma info -> Atingeți Blocați acest apelant.

 

O altă modalitate de a evita apelurile necunoscute pe un iPhone este să Selectați setări -> Telefon -> Activați opțiunea de tăcere apelant necunoscut. Această funcție va opri automat toate apelurile de la numerele neidentificate, iar aceste apeluri sunt trimise către mesageria vocală. Cu toate acestea, aceste apeluri apar pe listele dvs. recente, astfel încât să puteți vedea acel număr și să reveniți la apel dacă este necesar.

 

3.Cum să blocați apelurile folosind aplicații gratuite de blocare a apelurilor în Android și iOS?

 

Opriți apelurile spam enervante și consumatoare de timp, descărcând aplicațiile gratuite dedicate din Google Playstore și Appstore. Folosind aceste aplicații, putem controla apelurile anonime și nedorite. Iată câteva dintre cele mai bune aplicații pentru blocarea apelurilor nedorite

 

Truecaller

 

Cel mai bun ID de apelant din lume care va identifica pe oricine vă sună. Poate bloca spam-ul și telemarketerii. Puteți vedea numele numerelor necunoscute în istoricul apelurilor și puteți chiar bloca după nume și serie de numere.

 

Call Control

 

Fie că este un apel robot, un operator de telemarketing enervant, o înșelătorie sau orice persoană, Call Control blochează toate apelurile nedorite cu care nu ați dori să vorbiți. Poate bloca SMS-urile și are funcții inclusiv lista personală de blocare, ID apelant și apelare inteligentă

 

Hiya

 

Este o aplicație gratuită care blochează automat apelurile spam. Fie că este vorba despre un prieten, un robot sau un număr fraudulos, Hiya vă oferă context în timp real despre cine sună. Funcția automată de alerte de spam vă avertizează despre apelurile spam primite. De asemenea, puteți raporta apelurile falsificate către comunitatea Hiya. Puteți chiar să adăugați nume și adrese din Hiya la contactele din agenda telefonică.

 

Există și alte aplicații gratuite precum Whoscall, Mr. Number – Block Calls & Spam, Blacklist Plus – Call Blocker. Unele dintre cele mai bune aplicații plătite sunt disponibile și pentru a bloca apelurile de la numere necunoscute, inclusiv Nomorobo Robocall Blocking, RoboKiller: Spam Call Blocker.

 

4.Cum să blocați apelurile folosind Google Voice?

 

Google Voice este un serviciu de mesagerie vocală care vă oferă un număr de telefon pentru apeluri, mesaje text și mesagerie vocală. Puteți bloca apelurile nedorite folosind Google Voice urmând pașii de mai jos.

 

Pe Mac sau computer, accesați voice.google.com.

Deschideți fila pentru Apeluri -> Faceți click pe pictograma Mai multe (adică pictograma cu trei puncte) -> Alegeți numărul de blocare -> Faceți click pe Blocare pentru a confirma

 

5.Știți că faptul că nu răspundeți la apelurile spam va evita apelurile nedorite?

 

În prezent, escrocii urmăresc acțiunile/interesele/răspunsurile noastre în timpul apelurilor. Dacă primiți spam sau apeluri automate, evitați să formați orice numere din meniul lor automat și evitați să răspundeți la mesaje text cu „STOP”. Acest lucru le va da ideea că numărul este activ și ar putea încerca să vă sune mai des.