Cele mai bune 7 programe antivirus gratuite pentru Mac

Cele mai bune 7 programe antivirus gratuite pentru Mac

Virusii si problemele de securitate abunda, chiar si pe Mac. Este esential sa utilizati un antivirus pentru Mac, indiferent cat de atent sunteti la programele instalate.

 

Exista o dezbatere constanta daca Mac-urile au nevoie de software antivirus. Dar raspunsul este da in caz ca inca va intrebati daca sa instalati un program antivirus pe Mac. Desi Mac-urile sunt mai putin probabil sa se infecteze decat PC-urile, este important sa ramaneti in siguranta.

 

Nu trebuie sa exagerati cu software-ul antivirus pe care il alegeti. De fapt, aveti multe optiuni gratuite pe care ar trebui sa le luati in considerare. Iata cateva dintre cele mai bune antivirus gratuite pentru Mac.

 

1.Malwarebytes

 

Cele mai bune 7 programe antivirus gratuite pentru Mac

 

Malwarebytes promite sa scaneze un Mac obisnuit in putin mai putin de 30 de secunde. Daca gaseste ceva suspect, va va oferi o lista de potentiale amenintari. Apoi puteti alege ca Malwarebytes sa le ignore sau sa plasati fisierele in carantina si sa le stergeti.

 

Versiunea gratuita de Malwarebytes va poate ajuta sa detectati rapid amenintarile malware, dar nu ofera suficienta protectie. Veti primi, de asemenea, o perioada de proba de 14 zile pentru Malwarebytes Premium, asa ca va trebui sa platiti daca doriti sa accesati toate functiile sale in viitor. In sine, planul gratuit este doar un program antivirus simplu - pur si simplu identifica si sterge orice amenintari rau intentionate.

 

2.Avast Security

 

Cele mai bune 7 programe antivirus gratuite pentru Mac

 

Avast Security este o optiune gratuita excelenta pentru orice utilizator de Mac. Vine incarcat cu functii care lucreaza in mod constant pentru a bloca formele periculoase de ransomware, virusi si programe malware care compromit securitatea Mac-ului dvs.

 

In timpul navigarii pe web, Avast Security va anunta cand intalniti un site potential periculos si, de asemenea, va tine departe orice tracker web. Avast previne chiar e-mailurile rau intentionate si va anunta daca exista probleme de securitate cu conexiunea dvs. Wi-Fi.

 

Versiunea gratuita a Avast Security este destul de completa, retine unele functii suplimentare pentru planul Premium platit, cum ar fi alerte de intrusi Wi-Fi si suport pentru scutul ransomware live. Avetii grija insa cand instalati planul gratuit. Avast va incerca sa introduca cateva functii suplimentare costisitoare in timpul instalarii pe care probabil nu le doriti.

 

3.Bitdefender Virus Scanner

 

Cele mai bune 7 programe antivirus gratuite pentru Mac

 

Bitdefender Virus Scanner nu vine cu multe functii, dar este totusi o optiune viabila ca program antivirus gratuit pentru Mac. Acest antivirus este deosebit de grozav pentru scanarea anumitor fisiere sau aplicatii. De asemenea, va permite sa omiteti fisiere, ceea ce face un proces de scanare rapid. Si daca gaseste o amenintare, Bitdefender o va pune in carantina sau o va elimina.

 

Bitdefender nu functioneaza in fundal, asa ca va trebui sa solicitati programului sa efectueze scanari manual. Din fericire, semnaturile virusilor sunt actualizate automat la fiecare ora pentru a va asigura ca aveti cea mai recenta protectie.

 

Singurul dezavantaj al Bitdefender este ca ii lipsesc instrumentele pentru a va proteja Mac-ul online. Pentru protectie impotriva site-urilor web periculoase sau a e-mailurilor de phishing complicate, va trebui sa cautati in schimb un software antivirus mai complet.

 

4.Avira Free Security

 

Cele mai bune 7 programe antivirus gratuite pentru Mac

 

Avira Free Security nu se gandeste doar la securitatea Mac-ului dvs., ci ia in considerare si securitatea utilizatorilor Windows - acest lucru il face unul dintre cele mai bune programe antivirus gratuite atat pentru Mac, cat si pentru Windows. Detecteaza programe malware care pot deteriora un computer Mac sau Windows. In acest fel, nu veti transmite accidental programe malware vreunui alt utilizator de computer.

 

Chiar daca Avira este gratuit, are inca o multime de functii valoroase. In timp real poate scana intregul computer sau doar anumite fisiere. Daca doriti o abordare mai automata, puteti chiar sa programati scanerul sa ruleze la anumite ore.

 

Cu toate acestea, dorim sa subliniem ca scanarea completa a sistemului poate dura mult timp si tinde sa incetineasca computerul. Deci, va trebui sa efectuati scanari rapide mai putin implicate pentru a mentine performanta Mac-ului dvs. ridicata.

 

5.Sophos Home

 

Cele mai bune 7 programe antivirus gratuite pentru Mac

 

In mod implicit, Sophos Home vine cu o proba gratuita de 30 de zile pentru versiunea premium. Nu trebuie sa cumparati versiunea premium odata ce perioada de incercare se termina, dar veti pierde unele functii premium cu care v-ati obisnuit. Oricum, va puteti descurca doar cu planul gratuit.

 

Sophos Home urmareste constant starea Mac-ului dvs. Cauta si detecteaza orice ransomware, malware, virusi, troieni, viermi, roboti si multe altele care pot dauna computerului.

 

Sophos Home vine, de asemenea, echipat cu controale parentale care va permit sa impiedicati copiii sa acceseze anumite site-uri web. Puteti avea pana la trei dispozitive (atat Mac, cat si Windows) in planul gratuit, asigurandu-va ca toata lumea din familia dvs. are protectie.

 

6.AVG Antivirus

 

Cele mai bune 7 programe antivirus gratuite pentru Mac

 

Protectia gratuita AVG este suficient de puternica pentru a va proteja Mac-ul impotriva programelor malware si pentru a va proteja atunci cand sunteti online. De asemenea, va poate impiedica sa primiti si sa transmiteti orice virusi pentru PC sau Android. AVG isi actualizeaza automat baza de date cu virusi, astfel incat sa aveti intotdeauna cea mai eficienta securitate.

 

Acestea fiind spuse, nu va trebui sa deschideti AVG zilnic. Se ruleaza in fundal si indeparteaza in mod ascuns orice amenintari, cum ar fi e-mailuri, site-uri web si descarcari rau intentionate.

 

Daca sunteti in cautarea unor controale parentale sau blocatoare pentru webcam, versiunea gratuita a AVG nu le va avea. Ofera doar functii de scanare si detectare, care sunt suficient de bune pentru nevoile de securitate de baza. Din pacate, scanarea completa a sistemului face ca laptopul sa functioneze lent si va puteti astepta sa dureze cateva minute (sau ore) pentru a se finaliza.

 

7.Comodo Antivirus

 

Cele mai bune 7 programe antivirus gratuite pentru Mac

 

Comodo Antivirus ofera o interfata usor de utilizat si protectie gratuita pentru Mac. Verificarea unui fisier sau a unei aplicatii pentru virusi este extrem de simplu, doar glisati si fixati fisierul in Comodo. Vine cu o scanare rapida care se termina in cateva minute si o scanare totala a sistemului care ar putea dura o ora sau doua. Functia de programare va permite sa alegeti orele in care doriti sa efectuati scanari, astfel incat computerul sa nu se blocheze la momentul nepotrivit.

 

Ca si alte programe antivirus din aceasta lista, Comodo ramane la curent cu cele mai recente semnaturi de virusi pentru a va proteja de toate tipurile de malware. Nu uitati - Comodo nu va protejeaza automat online. Va trebui sa descarcati extensia gratuita de browser Comodo Online Security daca doriti sa blocati orice site web periculos.

 

Gasirea celui mai bun antivirus gratuit pentru Mac

 

Multi utilizatori de Mac cred ca dispozitivul lor este rezistent la virusi. Chiar daca este mai putin probabil ca Mac-ul dvs. sa contracteze un virus, mai ales daca descarcati aplicatiile pentru Mac de pe site-uri web sigure si evitati alegerile proaste de securitate, este totusi posibil sa transmiteti malware utilizatorilor Windows si Android.

 

Prin urmare, utilizarea software-ului antivirus pe Mac pentru a preveni orice incalcare a securitatii nu este niciodata o idee rea.