Cele mai bune programe gratuite antivirus pentru Windows 10

Cele mai bune programe gratuite antivirus pentru Windows 10

Ca utilizator Windows, ai trei posibile cai in ceea ce priveste securitatea sistemului. Poti utiliza suita Windows Security incorporata, poti instala software de securitate sau poti ignora cu totul acest aspect.

Windows Security (fostul Windows Defender) este mai bun decât a fost vreodată. Ca optiune implicita de securitate, te afli pe maini sigure. Dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa optezi pentru o alternativa gratuita pentru suite de securitate.

1.Bitdefender Antivirus Free Edition

Cele mai bune programe gratuite antivirus pentru Windows 10

Bitdefender Antivirus Free Edition se claseaza sus in mod constant pe site-urile de testare antivirus independente, oferind protectie premium.

Versiunea gratuită Bitdefender iti ofera nucleul suitei premium Bitdefender. Aceasta inseamna o protectie excelenta impotriva virusilor, programelor malware, ransomware, phishing si alte site-uri de inselatorie. Bitdefender Antivirus Free Edition ofera protectie antivirus in timp real si ia masuri instantanee si autonome pentru a iti proteja sistemul.

Singurul dezavantaj al editiei gratuite pentru Bitdefender Antivirus este autonomia. In versiunea gratuită de Bitdefender există foarte putine variante de customizare. In timp ce aplicatia este perfecta pentru cei care doresc sa descarce diverse programe, sa le instaleze si sa primeasca protectie instantanee, poate da uneori rezultate fals pozitive.

2.Kaspersky Security Cloud Free

Cele mai bune programe gratuite antivirus pentru Windows 10

 

Kaspersky Security Cloud Free este o varianta gratuita de la Kaspersky Lab. Kaspersky Security Cloud Free este un alt instrument de securitate pe internet care functioneaza constant in testele antivirus si antimalware. Ca si versiunea gratuita a Bitdefender, versiunea gratuita a Kaspersky iti ofera experienta antivirus de la varianta premium.

Actualizari recente ale Kaspersky Free includ o optiune VPN integrata pentru a iti proteja datele online, plus o functie de stocare sigura a parolei. In plus, suita de securitate este usor de utilizat.

3.Avira Free Antivirus

Cele mai bune programe gratuite antivirus pentru Windows 10

Avira Free Antivirus (nu trebuie confundat cu AVG sau Avast) este una dintre cele mai bune optiuni gratuite de pachete de securitate disponibile pe internet. Acesta depaseste in mod regulat softurile de securitate cu nume mari - inclusiv Kaspersky, Norton si McAfee - in comparatii controlate ale eficacitatii din lumea reala de pe site-uri precum AV-Comparatives.

Obtine ceea ce vrei si multe altele. Scanerul antivirus / antimalware ofera protectie manuala si in timp real impotriva tuturor tipurilor de pericole, iar scanarile in timp real folosesc o baza de date cloud pentru a te mentine la curent si pentru a te proteja impotriva amenintarilor noi.

Ce este interesant la Avira este ca, de asemenea, detecteaza si blocheaza aplicatii potential nedorite - acele programe incorporate care ajung in sistemul tau fara sa stii.

Daca instalezi extensia gratuita pentru browser poti profita, de asemenea, de functii precum detectarea site-urilor daunatoare si ad-blocker.

Singurul dezavantaj important al antivirusului Avira Free este numarul de ferestre pop-up. Uneori te exaspereaza cu mesaje pentru a trece la versiunea premium a suitei de securitate.