Clonare HDD to SSD cu Partition Guru

Clonare HDD to SSD cu Partition Guru

Inainte de a va arata cum sa clonati un HDD pentru a trece sistemul de operare pe un SSD, vrem sa explicam cativa termeni legati de clonare.

Clonarea - ce reprezinta?

Aceasta reprezinta actiunea de copiere a continutului de pe un dispozitiv pe altul, fara a face modificari. Prin clonare fisierele de pe discul sursa sunt transferate pe discul tinta, pastrand aceeasi locatie fizica. De exemplu, o anumita clona necesita ca discul tinta sa fie indentic cu discul sursa la nivel de sector, astfel incat utilizatorii sa poate efectua recuperarea datelor de pe unitatea tinta. - Discul sursa: este unitatea care contine date ce urmeaza a fi clonate pe un alt dispozitiv de stocare. - Discul tinta: este discul care va primi continutul clonat din discul sursa.

Pregatire inainte de clonare

Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le faceti inainte de a incepe procesul de clonare. Pentru a clona HDD-ul pe un SSD trebuie sa aveti in vedere trei lucruri. S-ar putea sa efectuati actiuni suplimentare bazate pe configurarea reala a hardware-ului si a cererii.

Hard diskuri

In mod evident, ar trebui sa pregatiti cel putin doua unitati, discul sursa (HDD-ul) si discul tinta (SSD-ul). Pe masura ce clonarea sterge datele de pe discul tinta si stocheaza datele clonate, trebuie sa faceti copii de rezerva ale discului tinta, daca acestea contin deja fisiere. Daca discul tinta este o unitate noua, puteti trece direct la pregatirea elementului urmator.

Softul de clonare

Pentru a clona un HDD trebuie sa folositi un anumit soft deoarece clonarea fisierelor este o actiune complexa. Nu se refera doar la copierea fisierelor de pe un HDD si lipirea lor pe SSD. Aveti nevoie de un utilitar special. Astfel puteti folosi Paragon Migrate OS to SSD sau AOMEI Backupper Standard https://www.backup-utility.com/free-backup-software.html. Conexiunea pentru al doilea hard disk Dupa ce pregatiti hard diskurile, ar trebui sa vedeti cum le conectati pentru a incepe clonarea. In cazul nostru daca folositi un laptop, trebuie sa conectati SSD-ul prin portul USB - folositi un adaptor USB. Daca aveti disk-urile conectate la laptop si ati descarcat softul de clonare, puteti incepe procedura.

Cum sa clonati HDD pe un SSD folosind Partition Guru

Descarcati PartitionGuru de aici http://www.eassos.com/partitionguru.php. Atentie: toate datele de pe discul tinta vor fi sterse si rescrise dupa clonare. Prin urmare, asigurati-va ca nu exista fisiere importante pe SSD, inainte de a incepe. In programul PartitionGuru, deschideti Tools si alegeti "Clone Disk" clonati HDD pe un SSD clonati HDD pe un SSD

Mai departe trebuie sa selectati discul sursa (SSD-ul)Partition Guru Partition Guru

Alegeti optiunile de clonare (copierea tuturor sectoarelor, copierea sectoarelor valide sau copierea tuturor fisierelor) si dati Start pentru a incepe clonarea. Clone Disk Clone Disk