Cum ajustezi intensitatea, luminozitatea si contrastul ecranului unui laptop

Cum ajustezi intensitatea, luminozitatea si contrastul ecranului unui laptop

Atat intenistatea, cat si luminozitatea si contrastul ecranului pentru laptoul dvs. pot fi ajustate.

Scaderea in intenisate a luminozitatii va poate ajuta sa maximizati durata bateriei, in timp ce folosirea luminozitatii la capacitate maxima va va ajuta sa aveti o imagine mult mai clara asupra unui video sau asupra editarii unui document.

Cu toate ca doua laptopuri nu pot fi la fel, butonele de ajustare a intensitatii luminozitatii sunt reprezentate in majoritatea cazurilor printr-un cerc in forma de soare, in timp ce butoanele de ajustare a contrastului sunt reprezentante printr-un semicerc.

Astfel, in majoritatea cazurilor, butoanele “F6-8” ,”UP” si “DOWN ”, precum si “Page Up” si “Page Down” sunt folosite pentru de regula pentru a regla luminozitatea si contrastul.

1. Identificati butonul reprezentat printr-o pictograma asemeni unui soare pentru a regla luminozitatea si cel reprezentat printr-o jumatate de luna pentru a regla contrastul. Unele tastaturi vor avea, de asemenea, reprezentate sageti sus-jos langa aceste pictograme. Sageata orientata cu varsul in sus are rolul de a intensifica setarea, pe cand cea orientata cu varful in jos de a scadea in intensitate. 2. Apasati si mentineti “Function” key ( FN ). 3. Apasati de mai multe ori pe butonul dorit, pentru a reusi sa setati imaginea asa cum va doriti.

Tips: La modelele MacBook, luminozitatea este controlata din butoanele F1 si F2. Apasati F1 pentru o luminozitate mai scazuta si F2 pentru una mai puternica. Nu este nevoie sa apasati tasata “Function”. Reducerea luminozitatii si a contrastului va va ajuta sa economisiti puterea bateriei pentru proiecte importante. Mai puteti gasi butonul “brightness ” in meniul “Display”

  Pe un Surface Pro cu tastatura detasabila, poti apasa Fn + DEL pentru a creste luminozitatea si Fn + BACKSPACE pentru a o descreste.

Pe un laptop de gaming Lenovo Legion Y520 cu Windows 10, poti apasa tastele Fn+F11 pentru a creste luminozitatea ecranului sau Fn+F12 pentru a o descreste. Cauta taste similare pe tastatura laptopului tau.  

Astfel de scurtaturi de la tastatura sunt disponibile doar pe laptopuri si tablete cu Windows.

Pe tastaturile pentru calculatoare desktop, aceste taste lipsesc, deoarece Windows nu le permite utilizatorilor sa schimbe nivelul de luminozitate al ecranului. Monitoarele pentru PC-uri au butoane si controale manuale pentru schimbarea luminozitatii.   Daca folosesti un laptop ori o tableta cu Windows 10, o metoda rapida este sa apesi pe pictograma pentru baterie, de pe bara de activitati (în coltul dreapta-jos al ecranului). Apoi, în fereastra afisata, apasa pe pictograma pentru luminozitate, pâna ajungi la nivelul dorit.

Pe unele laptopuri si tablete cu Windows 10, luminozitatea este exprimata în procente care merg de la 0% la 100%. Pe alte dispozitive, precum Surface Pro, luminozitatea este exprimata în descrieri precum: Cel mai întunecat, Mai întunecat, Sugerat, Mai luminos si Cel mai luminos. Ele înlocuiesc urmatoarele niveluri procentuale: 0%, 25%, 50%, 75% si 100%.  

Diferite dispozitive cu Windows au planuri pentru baterie diferite.

Unele vin cu setari pentru schimbarea luminozitatii ecranului, deoarece reducerea ei se traduce într-un consum mai redus de energie si o crestere a autonomiei.Produse recomandate