Cum blochezi mail-urile nedorite sau de tip spam

Cum blochezi mail-urile nedorite sau de tip spam

Dechiderea si utilizarea unui cont de e-mail implica din partea utilizatorilor o gestionare foarte riguroasa a datelor si informatiilor, mai ales atunci cand vine vorba de confidentialitate si securitate sau de atacuri de tip phishing si orice mesaje trimise in masa.

Mesajele de tip spam pot „transporta” diverse programe malware, pot actiona ca instrumente de phishing sau pur si simplu iti pot aglomera nejustificat casuta de e-mail. F

iltrele automate pot fi eficiente, dar nu si suficiente. Numarul acestor mesaje nedorite a atins cote alarmante, aproximativ 14,5 miliarde de spam-uri ciculand zilnic in mediul virtual. De aceea, multi utilizatori se intreaba cum pot sa blocheze o adresa de e-mail straina.

 

 

Cum elimini sau blochezi e-mailuri spam?

 

De regula, Gmail incearca sa opreasca mesajele de tip spam inainte ca acestea sa intre in casuta personala de e-mail, insa acest lucru nu se intampla mereu.

Daca un mesaj spam ajunge in casuta ta de e-mail si vrei sa-l elimini sau sa-l blochezi va trebui sa parcurgi urmatorii pasi: Intra pe computer, deschide o pagina de internet si acceseaza Gmail. Fa click pe „bifa” din stanga mesajului sau deschide respectivul mesaj. Apoi, selecteaza optiunea Raporteaza ca spam situata in partea de sus a paginii.

 

 

Atunci cand dai click pe Raporteaza ca spam sau muti manual un e-mail in folderul Spam, Google va primi o copie a acelui e-mail si il va analiza pentru a spori protectia impotriva acelui tip de spam.

 

 

Anul a inceput cu o ampla campanie de e-mail-uri inselatoare ce vizeaza victime din Romania, depistata inca din vara de specialistii Bitdefender, dar care revine acum cu o noua modalitate de atac menita sa treaca de filtrele anti-spam si sa pacaleasca tintele.

 

 

 

Cercetatorii in securitate informatica de la Bitdefender au depistat o noua modalitate prin care atacatorii au reimpachetat o campanie ampla de mesaje de santaj care pacalesc tintele ca atacatorii ar avea acces la toate conturile si ar detine imagini compromitatoare despre activitatea lor online.

De acesta data, atacatorii se folosesc mailuri care par a fi raspunsuri trimise automat la corespondente initiate de catre victima, in speranta ca acestea vor trece de filtrele de spam si vor ajunge in inbox-ul utilizatorilor.

 

 

Inca din luna iulie, hackerii bombardeaza cat mai multe potentiale tinte cu mesaje inselatoare in speranta ca vor pacali naivii sa le cada in plasa.

Atacatorii se folosesc de pretextul unor brese de securitate care ar fi expus conturile si parolele victimelor si sustin ca ar fi cumparat de la alti hackeri datele de acces pe care acestea le folosesc.

Asta le-ar fi permis ulterior sa instaleze diverse amenintari informatice pe sistemul compromis si, deci, sa spioneze intreaga activitate online a celui santajat, inclusiv sa aiba inregistrari video si audio cu momente intime din viata personala a tintei.

Similar cu alte campanii de santaj identificate de cercetatorii Bitdefender, victimele au termen de 48 de ore sa plateasca atacatorilor contravaloarea a 1.200 de euro in Bitcoin. Cei santajati sunt sfatuiti de catre atacatori sa nu raspunda mesajului primit si sa evite sa contacteze politia sau vreun furnizor de solutii de securitate informatica. Mai bine de jumatate dintre e-mailurile care targeteaza utilizatori din Romania provin de pe IP-uri locale.