Cum eliberati spatiu pe disc pentru partitia C - 3 solutii

Cum eliberati spatiu pe disc pentru partitia C - 3 solutii

Poate fi stresat sa primiti o astfel de eroare care va obliga sa eliberati spatiu pe C pentru a continua o lucrare importanta. Ar trebui sa rezolvati problema cat mai repede, pentru ca eroarea incetineste sistemul de operare.

Daca spatiul liber este intr-adevar foarte mic, atunci intregul sistem se poate umple de erori.

Vestea buna este ca puteti sa urmariti solutiile prezentare mai jos pentru a elibera spatiu pe partitia C si pentru a extinde usor partitia sistemului.

Rulati Windows Cleanup

Acesta este un utilitar incorporat in sistemul de operare Windows si poate fi folosit pentru a sterge fisierele temporare, ceea ce va elibera spatiu pe HDD. Puteti sa-l rulati periodic. Iata care este procedura:

Disk CleanupDisk Cleanup

- Deschideti Disk Cleanup. Click pe butonul Start si introduceti in casuta de cautare "Disk Cleanup". Din rezultatele afisate, click pe Disk Cleanup.

- Daca vi se afiseaza un mesaj care va cere sa selectati unitatea, alegeti C si dati click pe ea.

- Apare un mesaj intr-o caseta si se analizeaza datele curatate. Cand vedeti caseta de dialog Disk Cleanup click pe "Clean up system files". Daca vi se cere sa selectati unitatea, alegeti din nou C si dati click pe OK.

- Click pe tab-ul "Disk Cleanup" si selectati tipurile de fisiere pe care doriti sa le stergeti - de exemplu Downloaded Program files, Temporary Internet Files, Recycle Bin, etc. Daca vreti sa stergeti datele dintr-o instalare anterioara de sistem, selectati Previous Windows installation(s). Click pe butonul OK si click pe "Delete files" din caseta care se afiseaza.

- Deschideti "File Explorer" si dati click dreapta pe partitia C - selectati Refresh.

Dezinstalati programele de care nu mai aveti nevoie

- Click pe butonul de Start si apoi pe Control Panel. Sub icon-ul Programs ar trebui sa vedeti Uninstall a program. Click pe acesta. Este posibil sa vi se solicite o parola sau confirmare.

- Selectati programul de care nu mai aveti nevoie pentru a-l dezinstala.

- Dezintalati sau click pe buton "Yes" pentru a confirma dezinstalarea.

Mutati fisierul de paginare pe o alta partitie

- Click dreapta pe Computer si apoi click pe Properties pentru a vizualiza proprietatile de sistem. Dupa aceea selectati Advanced system settings. Atentie: pentru acesta ar trebui sa va logati ca administrator in prealabil.

- Din caseta cu "System Properties", alegeti tab-ul "Advanced" si click pe butonul "Settings" (de sub "Performance")

- Apare fereastra "Performance Options". Clcik pe tab-ul Advanced si apoi din nou click pe butonul "Change" pentru a face modificarile.

- Deselectati "Automatically manage paging file size for all drives". Din coloana partitiilor, dati click pe orice unitate de partitie in afara de partitia de sistem. Uitati-va la valoarea care apare langa "Recommended" din sectiunea "Total paging file size for all drives".

- Selectati optiunea "Custom size" si introduceti valoarea recomandata in caseta Dimensiune initiala (MB). Introduceti dimensiunea maxima pe care doriti sa o alocati paginii in caseta "Maximum size (MB)". Click pe Set.

- Selectati unitatea de sistem din lista de partitii si alegeti "No paging file" din partea de jos. Din nou dati click pe butonul Set si apoi Yes pentru a confirma.

- Click pe butonul OK din caseta de dialog pentru a o inchide si la final restartati laptopul pentru a implementa modificarile.