Cum gasesti parolele ascunse si salvate in Windows

Cum gasesti parolele ascunse si salvate in Windows

Una dintre cele mai sigure modalitati de a-ti securiza un cont pe retelele de social media sau pe diferite website-uri o reprezinta alocarea unei parole. Aceasta metoda este recomandata pentru sporirea confidentialitatii si pentru a impiedica accesul nedorit la datele noastre al persoanelor necunoscute.

 

 

Pe masura ce accesezi diverse browsere web, retele Wi-Fi ori alte servicii pe care le utilizezi folosind computerul personal, sistemul de operare Windows poate stoca toate parolele pe care le-ai setat, in anumite locatii ale sistemului. De aceea, in cazul care ai uitat vreuna dintre parolele tale, iar calculatorul nu este setat sa le salveze, o vei putea recupera de pe PC-ul tau. Cum poti face asta, iti vom spune in cele ce urmeaza.

 

 

Cum gasesti parolele salvate in Windows?

 

Pentru a gasi toate parolele care s-au salvat in Windows va trebui sa folosesti un instrument care se numeste Credential Manager.

Acesta pastreaza o evidenta a tuturor website-urilor accesate de tine cu un anumit browser, precum Google Chrome, dar si a tuturor parolelor setate de tine.

Asadar, ca sa gasesti toate parolele salvate de Windows 10 va trebui sa parcurgi cativa pasi, si anume: Pasul 1: Fa click pe butonulWindows.

Pasul 2: Tasteaza Credential Manager.

Pasul 3: Aici exista doua categorii: Web Credentials (contine parolele pe care le utilizezi ca sa te conectezi la diverse website-uri) si Windows Credentials (stocheaza celelalte parole personale).

 

Cum gasesti parolele ascunse si salvate in Windows

 

Pasul 4: Pentru a afisa parola dorita, fa click pe sagetuta si apoi alege optiunea Show.

 

Cum gasesti parolele ascunse si salvate in Windows

Cum gasesti parolele ascunse si salvate in Windows

 

Pasul 5: Iti va cere sa introduci parola contului. Dupa ce o introduci, validezi comanda apasand butonul OK si vei avea acces la parola dorita.

 

 

Cum gasesti parolele salvate in Google Chrome?

 

Poti gasi parolele folosind aceeasi metoda, indiferent ca folosesti Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge sau Safari.

Spre exemplu, pentru a afla parolele in Chrome, iata ce ai de facut:

Pasul 1: Fa click pe din coltul din dreapta-sus si apoi pe Setari.

Pasul 2: In fereastra care apare selecteaza optiunea Afisati setari avansate.

Pasul 3: Acceseaza campul Parole si formulare.

Pasul 4: Fa click pe optiunea Gestionati parolele salvate.

Pasul 5: Selecteaza parola dorita si fa click pe Afisare. Astfel, vei gasi parola pe care o cautai.

 

Cum gasesti parolele ascunse si salvate in Windows