Cum pot schimba parola la wi-fi-ul de acasa in Windows10

Cum pot schimba parola la wi-fi-ul de acasa in Windows10

Iată cum să schimbați parola Wi-Fi a routerului sau să modificați parola pe care o folosește Windows 10 pentru a vă conecta la rețea.

Trebuie să vă schimbați parola Wi-Fi? Poate că nu ați schimbat parola implicită când v-ați configurat routerul și doriți să o setați la ceva mai sigur. Sau poate ați introdus parola Wi-Fi incorectă pe computer când ați încercat să vă conectați la rețea mai devreme.

Indiferent de scenariu, vă vom arăta cum să vă schimbați parola Wi-Fi în Windows 10.

 

Cum să vă schimbați parola Wi-Fi folosind Windows 10

 

Dacă doriți să vă schimbați parola Wi-Fi în Windows, probabil că doriți să îndepliniți una dintre cele două sarcini. Una este de fapt schimbarea parolei rețelei Wi-Fi a routerului pe care o folosesc toate dispozitivele pentru a se conecta. Celălalt este schimbarea parolei Wi-Fi pe care Windows a salvat-o pentru rețeaua dvs.

 

Le vom acoperi pe rând, uitându-ne mai întâi la primul scenariu.

 

Există mai multe motive bune pentru a vă schimba parola Wi-Fi. Poate că ați folosit o parolă slabă în trecut și doriți să o faceți ceva mai puternică. Poate că cineva în care nu mai ai încredere are parola și nu vrei să-ți acceseze rețeaua. Oricare ar fi cazul, este nevoie de doar câteva momente pentru a vă schimba parola rețelei Wi-Fi.

 

Cum să găsiți adresa IP a routerului dvs

 

Când doriți să vă schimbați parola Wi-Fi, va trebui să vă conectați la router și să faceți ajustările acolo. Pentru a face acest lucru, va trebui să-i cunoașteți adresa IP.

Cel mai simplu mod de a găsi acest lucru este făcând click dreapta pe butonul Start și alegând Command Prompt sau Windows PowerShell. Acolo, tastați comanda ipconfig și veți vedea o listă de informații.

Adresa IP a routerului dvs. este listată lângă Default Gateway. De obicei, este ceva de genul  192.168.100.1 sau similar.

 

Cum pot schimba parola la wi-fi-ul de acasa in Windows10

 

Cum să schimbați parola Wi-Fi pe routerul dvs

 

Acum, introduceți această adresă IP în bara de adrese din browser, apoi va trebui să vă conectați la router. Această parolă de administrator de router este diferită de cea pe care o utilizați pentru a conecta dispozitivele la rețea. Dacă nu ați schimbat-o, probabil că este ceva generic, cum ar fi parola sau admin.

 

O căutare rapidă pe Google pentru numărul de model al routerului dvs. vă va ajuta să aflați parola implicită. Din acest motiv, ar trebui să schimbați imediat parola routerului pentru a vă face rețeaua wireless mai sigură.

 

După ce v-ați conectat, instrucțiunile exacte pentru schimbarea parolei Wi-Fi vor depinde de modelul de router. În general, puteți căuta o secțiune precum Wireless sau WLAN. Aceasta ar trebui să aibă opțiunea de a vă schimba parola de rețea, printre alte caracteristici.

 

Cum pot schimba parola la wi-fi-ul de acasa in Windows10

 

Rețineți că, odată ce vă schimbați parola Wi-Fi, va trebui să introduceți noua parolă din nou pe toate dispozitivele pentru a le reconecta. Nimic nu se va conecta corect până când nu introduceți parola actualizată.

 

În timp ce sunteți aici, de ce să nu alegeți un nou nume amuzant Wi-Fi (numit SSID) pentru a induce lumea în eroare? Va trebui să vă reconectați toate dispozitivele folosind noul nume de rețea, dar poate fi distractiv dacă ați folosit până acum numele generic implicit.

 

Cum să schimbați parola Wi-Fi salvată în Windows 10

 

Acum trecem la al doilea scenariu: schimbarea parolei Wi-Fi pe care Windows 10 a salvat-o pentru dispozitivul dvs. Acest lucru vă permite să vă remediați parola Wi-Fi dacă ați introdus-o greșit mai devreme. Sau dacă tocmai ți-ai schimbat parola Wi-Fi și trebuie să o introduci pe cea nouă, poți face acest lucru urmând această metodă.

 

O modalitate ușoară de a vă schimba parola Wi-Fi pentru Windows în acest fel este prin același meniu pe care îl utilizați pentru a vizualiza parola Wi-Fi. Mergând la Centrul de rețea și partajare și vizualizând parola, puteți modifica ceea ce este salvat, atâta timp cât aveți drepturi de administrator pe computer.

 

După cum se precizează în acel ghid, schimbarea acestui câmp actualizează parola pe care Windows o folosește pentru a se conecta la rețeaua Wi-Fi. După ce ați introdus noua parolă aici, ar trebui să vă puteți conecta corect.

 

Cum pot schimba parola la wi-fi-ul de acasa in Windows10

 

Dacă nu doriți să utilizați această metodă, puteți modifica și parola salvată prin eliminarea rețelei de pe computer și reconectarea cu noua parolă. Pentru a face acest lucru, accesați  Setări > Rețea și Internet > Wi-Fi. Faceți click pe  Gestionați rețelele cunoscute pentru a afișa toate rețelele Wi-Fi la care s-a conectat computerul.

 

Acum, selectați rețeaua pentru care doriți să schimbați parola și faceți click pe  Uitați pentru a o șterge de pe computer. După aceasta, faceți click pe pictograma de rețea din bara de sistem, alegeți din nou numele rețelei și reconectați-vă introducând noua parolă.

 

Cum pot schimba parola la wi-fi-ul de acasa in Windows10

 

Dacă totul merge bine, computerul se va reconecta la rețea cu noua parolă.

 

Nu mai este un chin o schimbare a parolei Wi-Fi Windows

 

Acum știți cum să schimbați parola Wi-Fi pentru întreaga rețea, precum și cum să actualizați parola pe care computerul dvs. Windows o folosește pentru a vă conecta la rețea. Nu este dificil - asigurați-vă că vă înregistrați parola într-o locație sigură, astfel încât să nu o pierdeți.