Cum poti sa testezi hard diskul direct acasa

Cum poti sa testezi hard diskul direct acasa

Pentru a testa hard diskul acasa aveti nevoie de niste programele. Daca observati ca laptopul functioneaza necorespunzator si banuiti ca problema este cauzata de o defectiune a hard diskului este simplu sa faceti o testare chiar acasa.

In urma rezultatelor afisate veti sti daca este nevoie sa schimbati hard diskul de laptop sau daca eroarea provine din alte cauze. Indiferent de situatie la noi in service gasiti rezolvare si suport rapid pentru orice probleme.

Va aratam in continuare cateva programe de testare a hard diskului.

1. HDDScan - descarca program

Este unul din cele mai folosite softuri de testare a hard diskurilor. Avantajul sau principal este faptul ca e portabil, nu trebuie instalat ci e suficient sa-l salvezi pe un stick USB. El poate rula de pe flash USB fara probleme. HDD Scan va ajuta sa realizati un test rapid sau unul complex al hard-ului. Include si optiunea SMART care testeaza suprafata hard diskului. Il puteti folosi indiferent de sistemul de operare care se afla pe laptop. La fel, poate fi folosit pentru orice tip de hard disk.

HDDScanHDDScan

2. DiskCheckup

Este un alt soft cu ajutorul caruia puteti testa "sanatatea" hard diskului din laptop. Este gratuit si poate fi folosit pentru mai toate modelele. Vine cu mai multe optiuni utile. Astfel puteti executa un test rapid sau unul mai complex si puteti verifica temperatura hard-ului. Daca folositi un desktop, atentie caci acest programel nu poate fi folosit pentru servere, HDD-uri SCSI sau conexiuni RAID.

3. Seagate SeaTools

La fel, este un program gratuit ce va permite sa verificati hard diskul din laptop. SeaTools ruleaza sub DOS, separat de sistemul de operare si poate fi executat de pe CD sau de pe Stick USB. Atentie insa pentru ca acest program poate fi folosit in principal pentru HDD-urile marca Maxtor si Seagate. Poate rula indiferent de versiunea sistemului de operare, inclusiv Windows 10.

Ati folosit pana acum un programel de testare al HDD-ului si ati fost multumit de el? Spuneti-ne in comentarii despre ce soft este vorba.

Pentru inlocuire HDD nu ezitati sa ne contactati la numerele de telefon de pe site.