Cum sa anulezi un e-mail trimis din greseala

Cum sa anulezi un e-mail trimis din greseala

Graba, neatentia ori oboseala te fac de multe ori sa comiti greseli pe care uneori nu mai ai cum sa le repari. Cu siguranta ti s-a intamplat macar o data sa trimiti un e-mail din greseala unei alte persoane decat cea careia ii era destinat sau sa observi abia dupa ce l-ai trimis ca acesta contine o eroare sau ca nu are nici un fisier atasat.

 

 

Pana nu demult, era imposibil sa anulezi expedierea unui e-mail trimis. Din fericire, in momentul de fata exista posibilitatea sa anulezi trimiterea unui e-mail chiar si dupa ce ai apasat comanda Send. Iata ce ai de facut.

 

 

Cum anulezi trimiterea unui e-mail din Gmail?

 

Daca folosesti Gmail, functia care te ajuta in astfel de situatii se numeste Undo Send.

Aceasta iti permite sa revii la mesajul trimis in cel mult 30 de secunde de la apasarea butonului Send. Dar, pentru a te putea folosi de aceasta functie, trebuie mai intai sa o activezi.

Pentru asta trebuie sa apesi butonul pentru a merge la Settings, apoi in sectiunea Labs. Aici cauta in lista functia Undo Send, bifeaza optiunea Enable si apoi salveaza modificarile.

Mai ai inca ceva de facut. Mergi din nou la Settings, selecteaza General si Undo Send, iar in final selecteaza o perioada de anulare a trimiterii de 5, 10, 20 sau 30 de secunde.

Odata activata functia, ori de cate ori vei trimite un e-mail, pe ecran in coltul din stanga-jos va fi afisata notificare care va contine optiunile Message Sent, Undo si View Message. Daca vrei sa anulezi trimiterea unui e-mail vei avea la dipozitie cel mult 30 de secunde sa apesi butonul Undo.

Astfel, il vei putea edita, iar apoi il vei putea trimite din nou. Sau vei putea anula permanent trimiterea lui.

 

Cum sa anulezi un e-mail trimis din greseala

 

Cum anulezi trimiterea unui e-mail din Microsoft Outlook?

 

Sunt si persoane care folosesc la locul de munca Microsoft Outlook.

Si in acest caz exista posibilitatea sa anulezi trimiterea unui e-mail gresit si sa eviti, astfel, o situatie cu consecinte neplacute. Pentru a activa aceasta functie, mergi in sectiunea Tools si selecteaza Rules and Alerts.

Aici da click pe New Rule, alege optiunea Start from a blank rule si apoi Check messages after sending. Mai departe, va trebui sa dai click pe optiunea Next pana vei ajunge la pagina Select actions.

Aici, activeaza optiunea Defer delivery by a number of minutes si alege íntervalul, de la 1 la 120 de minute, in care mesajul tau va ramane in Outbox.

Pentru a finaliza operatiunea va trebui sa apesi butonul Finish. Pentru a anula un mesaj trimis gresit, mergi la meniul Move, apasa butonul Actions si alge optiunea Recall this Message.

 

Cum sa anulezi un e-mail trimis din greseala

 

Atentie! Daca persoana careia i-ai trimis e-mailul a apucat sa-l deschida, vei fi notificat despre acest lucru si nu vei mai putea sa stergi mesajul.

 

Cum sa anulezi un e-mail trimis din greseala

 

Daca mesajul nu a fost inca deschis, ai posibilitatea sa il stergi, dar cu conditia ca atat tu, cat si destinatarul e-mailului sa aveti activata optiunea Exchange.