Cum sa ascundeti partitiile de hard in Windows?

Cum sa ascundeti partitiile de hard in Windows?

Daca vreti sa impiedicati accesul la continutul unui drive, atunci puteti ascunde hard diskul sau o partitie in Windows. Totusi metoda nu este atat de sigura si utilizatorii experimentati vor reusi in cele din urma o modalitate sa acceseze continutul unitatii - de exemplu prin bootarea de pe un CD Live. Chiar si asa, metoda este eficienta pentru a ascunde continutul de utilizatorii neexperimentati.

De ce ati dori sa ascundeti o partitie? Poate aveti documente private si nu doriti ca cei mici sa le editeze sau sa vi le stearga din greseala.

Exista mai multe optiuni in Windows pentru a ascunde partitia unui disc.

Detalii mai departe.

1. Ascundeti un hard disk sau o partitie cu Command Prompt

Aceasta este cea mai usoara metoda de ascundere a partitiilor in Windows. Deschideti Command Prompt pentru a incepe: apasati Windows-R, tastati "cmd" si dati Enter.

Mai departe introduceti "diskpart" in caseta de pe ecran si dati Enter. S-ar putea sa apara "User Account Control" - dati click pe Yes si mergeti mai departe. Diskpart este programul de partitionare incorporat in Windows.

Este o idee foarte buna sa afisati toate partitiile existente pe hard disk. Pentru aceasta, introduceti "list volume" in caseta de pe ecran si dati Enter.

CMDCMD

Localizati hard diskul pe care vreti sa-l asundeti si selectati-l din command prompt. Puteti face acest lucru folosind comanda "select volume number" (de exemplu: select volume 4 - pentru a selecta al patrulea volum.

Mai departe puteti folosi comanda "remove letter" pentru a ascunde partitia din sistemul de operare. In exemplul de mai sus, "remove letter e" inseamna eliminarea partitiei E din sistemul de operare. Partitia devine inaccesibila in Windos Explorer si in alte programe.

CMDCMD

Pentru a afisa o partitie care a fost ascunsa, folositi comanda "assign letter" - de exemplu "assign letter E". Partitia devine imediat vizibila si accesibila in Windows.

2. Ascundeti o partitie folosind Windows Registry

A doua modalitate prin care puteti ascunde partitiile in Windows este prin folosirea registrilor sistemului de operare - Windows Registry. Deschideti Windows Registry cu Windows-R, tastati "regedit" si dati Enter.

Acum localizati HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer si creati o noua valoare DWORD (32-bit) dand click dreapta pe panoul din dreapta.

Redenumiti noul parametru NoDrives si dati dublu click pe el. Treceti la zecimala si introduceti urmatoarele valori pentru a ascunde partitia specificata.

A: 1 B: 2 C: 4 D: 8 E: 16 F: 32 G: 64 H: 128 I: 256 J: 512

Dar ce faceti daca vreti sa schimabti mai mult de o partitie in Windows?

Simplu!

Pur si simplu adaugati valorile literelor de partitie pe care vreti sa le ascundeti. De exemplu daca doriti sa ascundeti literele partitiilor A, B, D si H introduceti 139 (adica 1 + 2 + 8 + 128) la Decimal Value (valoarea decimala).The system cannot fiind the path specified

The system cannot fiind the path specified

Trebuie sa mai spunem ca astfel veti ascunde partitia de utilizatorul curent, nu de toti utilizatorii sistemului de operare. Modificarile devin vizibile dupa restartarea laptopului sau dupa deconectare si re-logare.