Cum sa? Cum transferi mesajele WhatsApp de pe un telefon pe altul

Cum sa? Cum transferi mesajele WhatsApp de pe un telefon pe altul

Schimbarea telefonului mobil vechi cu unul nou implica un proces de transfer de date nu tocmai placut pentru nici unul dintre noi. Unul dintre acestea este transferul conversatiilor WhatsApp de pe telefonul vechi pe cel nou.

 

Configurarea noului dispozitiv nu trebuie sa te sperie. Nici macar in ceea ce priveste WhatsApp-ul ale carei conversatii nu iti vor aparea automat pe noul telefon asa cum se intampla in cazul altor aplicatii. In cele ce urmeaza iti vom spune ce va trebui sa faca pentru a-ti transfera contul de WhatsApp de pe telefonul vechi pe cel nou.

 

Cum transferi mesajele WhatsApp de pe un telefon pe altul

 

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicatii gratuite de servicii de mesagerie si apelare simple. La ora actuala sunt peste doua miliarde de utilizatori de Android, iOS si alte sisteme de operare din peste 180 de tari care folosesc aceasta aplicatie. Noile versiuni de WhatsApp iti ofera posibilitatea sa faci backup pe Google Drive ale conversatiilor cu familia si cu prietenii tai. Pentru asta trebuie sa urmezi cativa pasi.

 

PASUL 1

Inainte de toate, asigura-te ca pe vechiul telefon ai instalata si activata aplicatia Google Drive. Daca nu, intra in magazinul Google Play, descarca aplicatia si instaleaz-o pe smartphone-ul tau.

PASUL 2

Apoi, intra in aplicatia WhatsApp, apasa pe cele trei puncte verticale din coltul din dreapta-sus al ecranului, alege Setari, apoi alege Conversatii si apasa Backup conversatii.

 

Cum transferi mesajele WhatsApp de pe un telefon pe altul

Cum transferi mesajele WhatsApp de pe un telefon pe altul

Cum transferi mesajele WhatsApp de pe un telefon pe altul

Cum transferi mesajele WhatsApp de pe un telefon pe altul

 

Aici poti opta ca backup-ul sa se faca manual sau automat si poti alege pe ce perioada sa se faca backup-ul: zilnic, saptamanal sau lunar. In acest mod, ori de cate ori vei instala aplicatia WhatsApp pe un alt smartphone vei vedea toate conversatiile anterioare.

Atentie! Asigura-te ca pe noul dispozitiv sunt instalate WhatsApp si Google Drive.

PASUL 3

Cand vei deschide WhatsApp ti se va afisa mesajul Terms and conditions. Atinge butonul Agree and Continue, iar apoi urmeaza instructiunile pentru a confirma numarul tau de telefon. WhatsApp va verifica Google Drive pentru o copie de rezerva existenta si, in mod normal, va gasi backup-ul facut de tine.

In cazul in care doresti sa restaurezi pe noul tau smartphone toate mesajele, fotografiile si videoclipurile din conversatiile WhatsApp va trebui sa atingi butonul Restore. Procesul de restaurare a mesajelor va dura aproximativ doua minute, insa daca exista multe fotografii si filmulete procesul de restaurare va dura mai mult.

Atentie! Daca vei atinge butonul Skip vei instala WhatsApp-ul fara sa se realizeze transferul de cont de pe telefonul vechi.

 

Cum se mai poate transfera contul de WhatsApp de pe un telefon pe altul

 

Daca nu detii un telefon cu Android de ultima generatie exista si alte modalitati prin care poti transfera conversatiile din WhatsApp de pe dispozitivul vechi pe cel nou.

Cea mai la indemana varianta o reprezinta cardul de memorie. Nu vei avea altceva de facut decat sa faci operatiunea de backup pe un card de memorie, iar in clipa in care il vei introduce in noul dispozitiv automat iti vor aparea toate mesajele, pozele si videoclipurile. De asemenea, mai poti face transferul de date cu ajutorul unui laptop/desktop. Pentru asta va trebui sa-ti conectezi telefonul vechi la calculator prin intermediul unui cablu de date de tip USB.

 

Odata ce dispozitivul este conectat vei putea sa accesezi memoria sa interna. Va trebui sa cauti folderul denumit WhatsApp/Database unde se face backup-ul, iar de aici vei copia un fisier care se numeste mgstore.db.crypt sau similar (numele difera de la un dispozitiv la altul).

Apoi, vei instala aplicatia WhatsApp pe noul tau smartphone. Conecteaza telefonul la calculator si copiaza pe el fisierul despre care am vorbit anterior. Apoi, porneste aplicatia pe noul tau smartphone, confirma-ti numarul de telefon si imediat vei primi o notificare prin care vei fi anuntat ca a fost gasit un backup disponibil.