Cum sa cumparati un laptop pentru calatorie - 3 factori cheie

Cum sa cumparati un laptop pentru calatorie - 3 factori cheie

E vara si cei mai multi dintre noi plecam in concedii si vacante. La fel cei mai multi dintre noi alegem sa punem in bagaje laptopul, nu neaparat pentru a lucra in concediu, ci pentru a verifica emailurile, pentru a distribui poze pe facebook, pentru a ne juca intr-o seara cu prietenii, pentru a asculta muzica preferata, pentru a le arata copiilor mici filmulete distractive ca sa fie cuminti in masina, pentru a salva sutele de poze pe care intentionati sa le faceti.

Si lista poate continua, caci un laptop e bun la casa omului dar e bun si atunci cand omul nu e acasa, ci pleaca la relaxare in concediu. Sa iei laptopul cu tine in calatorie poate fi un avantaj major.

Acestea fiind spuse vom discuta astazi despre cum trebuie sa fie un laptop bun pentru calatorie.

In ultimii ani, numarul celor care isi iau laptopul in calatorie a crescut considerabil, astfel ca azi cei mai multi dintre noi tindem sa acordam atentie acestui lucru ca si cum ar trebui sa ne luam sacul de dormit daca mergem la munte.

Cum sa cumparati un laptop pentru calatorieCum sa cumparati un laptop pentru calatorie

1. Pretul

Cu exceptia cazului in care detineti deja un laptop, este posibil sa doriti sa mai achizitionati inca un laptop special pentru deplasare. Lucrul acesta este de inteles. Mai ales daca de obicei lucrati pe un laptop maricel cu ecran de 15 sau 17 inch. Puteti sa cumparati un laptop mai subtire pe care sa-l impachetati rapid cu restul bagajelor atunci cand plecati in calatorie. Lucrul acesta este practic si va scuteste de a cara un laptop mai greoi.

2. Durata de viata a bateriei

Iata inca un factor important atunci cand vorbim despre laptopul pentru calatorii. Evident, avand in vedere ca veti fi plecat, cel mai probabil veti dori ca bateria de la laptop sa va tina cat mai mult. Este util daca aveti incarcator auto (daca plecati cu masina) pentru a incarca bateria cand conduceti. Daca bateria laptopului tine foarte putin veti fi stresat la gandul ca trebuie tot timpul sa gasiti priza la hotel, la benzinarie sau prin alte locuri prin care veti trece. Cel mai bine este sa aveti un laptop cu autonomie foarte buna a bateriei si sa uitati de stresul de a ramane pe rosu.

3. Specificatii

 Cand cumparati un laptop pentru calatorii, uitati-va atent la specificatii. Cu siguranta vreti un laptop bun care sa ruleze bine. Nu vreti sub nicio forma sa va stricati vacanta pierzand o jumatate de ora doar incercand sa verificati emailul in loc sa stati cu prietenii, sa mergeti la plaja sau sa va bucurati de peisajul mirific in care ati ajuns. Ganditi-va la scopul principal al laptopului atunci cand calatoriti si astfel alegeti un laptop cu specificatiile care se potrivesc nevoilor dumneavoastra. Atentie la porturile disponibile. Daca vreti sa descarcati pozele de pe telefon sau camera foto asigurati-va ca aveti port corespunzator pe laptop.