Dezactivare Cortana - Cum sa dezactivati Cortana in Windows 10 ?

Dezactivare Cortana - Cum sa dezactivati Cortana in Windows 10 ?

Dezactivare Cortana - Cum sa dezactivati Cortana in Windows 10 ?

Majoritatea persoanelor vor regasi Cortana ca fiind foarte utila in cautarile pe internet, in stabilirea notificarilor si setarea calendarului, impreuna cu multe alte intrebuintari. Dar expertii in securitate vor fi sceptici cu privire la utilitatea programului, avand in vedere ca afla infomatii personale despre utilizatori precum programul de lucru sau serviciile de localizare si distribuirea acestora.

Dezactivare CortanaDezactivare Cortana

Inainte de ultimul update Microsoft 10, puteati dezactiva cu usurinta Cortana, insa de atunci lucrurile par sa se fi complicat in sensul ca este aproape imposibil de dezactivat.

Veti regasi mai jos cateva sugestii care va vor ajuta sa dezactivati Cortana pe Windows 10 Pro sau Home. Daca veti dezinstala Cortana si apoi veti face update-ul aniversar, va fi nevoie sa urmati din nou instructiunile. Tineti cont de faptul ca este necesar sa faceti backup pentru inceput si ulterior puteti trece la rezolvarea problemei.

Iata cum puteti dezactiva Cortana in cazul Windows-ului 10:

1. Deschideti “regedit the registry editor” din search box-ul aflat in taskbar”- daca vi se cere, autorizati programul sa faca setarile necesare.

2. Mergeti la HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Windows Search- daca Windows Search nu se afla acolo, trebuie sa-l creati. Iata cum: 2a. Click dreapta pe Windows folder si selectati NEW>KEY. Denumiti-l “Windows search ”

3. Click dreapta pe “Windows search” si selectati NEW>DWORD (32-BIT Value)

4. Denumiti DWORD “ALLOWCORTANA”. Click pe el si asigurati-va ca valoarea este “0. 5. Restartati computerul (sau log out si ulterior log in).Cortana va fi inlocuita cu o bara de cautare obisnuita.

In timp ce Cortana a disparut, veti gasi programul ruland in background,dar il puteti lasa foarte bine acolo unde este. De fiecare data cand vom incerca sa stergem acest program, Cortana se va tine scai!

Este posibil ca pentru urmatoarea versiune de Windows 10 Cortana sa reapara la locul ei, asa ca asigurati-va ca pastrati instructiunile la indemana.