Cum sa imparti parola Wi-Fi fara o spune

Cum sa imparti parola Wi-Fi fara o spune

Ajuta-ti oaspetii sa se conecteze la reteaua ta, fara a introduce datele pe dispozitivele lor.

 

O gazda buna partajeaza intotdeauna Wi-Fi cu vizitatorii, dar explicarea la care retea sa se alature si scrierea parolei poate deveni plictisitor. Poate crezi ca ti-o amintesti, dar pur si simplu nu functioneaza si insisti ca oaspetele tau trebuie sa scrie gresit. Apoi te loveste: ti-ai oferit pe tava parola de e-mail. Hei, se poate intampla oricui.

 

Exista o modalitate mult mai usoara de a oferi oaspetilor tai conectivitate Wi-Fi. Daca routerul tau ofera optiunea de a crea o retea pentru oaspeti, pe care o recomandam pentru ca te ajuta sa mentii o retea Wi-Fi mai sigura, atunci aceasta este parola pe care ar trebui sa le-o dai.

In orice caz, iata cum sa partajezi accesul Wi-Fi rapid si usor pe diferite dispozitive.

 

Cum sa partajezi Wi-Fi pe iPhone, iPad sau Mac

 

Partajarea parolelor Wi-Fi intre dispozitivele Apple este foarte usoara, dar vizitatorul tau trebuie sa fie listat in agenda telefonica cu adresa de e-mail si invers. Odata ce va aflati fiecare in lista de contacte a celuilalt, asigurati-va ca iPhone-urile si iPad-urile sunt pe cel mai nou sistem de operare iOS si ca Mac-urile sunt pe macOS High Sierra sau o versiune ulterioara. Iata cum sa imparti parola Wi-Fi intre dispozitivele Apple:

 

    Activati Wi-Fi si Bluetooth pe ambele dispozitive, asigura-te ca Hotspot-ul personal este dezactivat si ca dispozitivul lor este deblocat si in apropiere.

    Dispozitivul tau ar trebui sa fie conectat la reteaua Wi-Fi pe care doriti sa o imparti.

    Roaga-ti oaspetele sa selecteze reteaua Wi-Fi din lista de optiuni disponibile pe dispozitivul sau.

    Vei primi un mesaj pop-up pe dispozitiv care te va intreba daca doresti sa partajezi parola Wi-Fi.

    Atinge Partajati parola si Terminat.

 

Cum sa imparti parola Wi-Fi fara o spune

 

Cum sa partajezi Wi-Fi pe Android

 

Cu dispozitivele Android, poti folosi un cod QR pentru a partaja detalii Wi-Fi, cu conditia ca telefoanele sau tabletele in cauza sa ruleze Android 10 sau o versiune ulterioara. Iata cum:

 

Cum sa imparti parola Wi-Fi fara o spune

 

Nu toate telefoanele Android au acelasi meniu Setari, asa ca al tau ar putea arata diferit. Mergi la aplicatia Setari si selecteaza Retea si Internet.

 

Cum sa imparti parola Wi-Fi fara o spune

 

Selecteaza Wi-Fi. 

 

Cum sa imparti parola Wi-Fi fara o spune

 

Vezi pictograma roata de langa reteaua dvs. Wi-Fi? Selecteaz-o. Daca ai o retea pentru invitati, conecteaza-te la ea si atinge pictograma roata odata conectat.

 

Cum sa imparti parola Wi-Fi fara o spune

 

Atinge pictograma Partajare. 

 

Cum sa imparti parola Wi-Fi fara o spune

 

Celalalt dispozitiv acum trebuie doar sa scaneze codul QR. Daca este un telefon Android, acceseazaa pagina principala de setari Wi-Fi, iar langa Adaugare retea va fi un cititor de coduri QR. Atinge-l pe dispozitivul oaspeteluitau pentru a scana codul de pe telefon.

Daca au un iPhone, aplicatia implicita pentru camera poate citi coduri QR.