Cum sa opriti lumina soarelui sa se reflecte in laptop?

Cum sa opriti lumina soarelui sa se reflecte in laptop?

Refectia luminii direct pe ecranul laptopului poate fi evitata. Scaderea luminozitatii unui ecran de laptop face mai dificila observarea detaliilor de pe acesta. Cand folositi laptopul pe terasa, pe balcon sau in alt loc exterior, anumite modificari va pot ajuta sa reduceti stralucirea si reflexia ecranului.

Mutati laptopul

Daca este posibil, mutati laptopul in alta locatie sau in alt unghi unde soarele nu se reflecta direct in ecran (soarele nu trebuie sa fie in spatele sau deasupra dumneavoastra). Daca sunteti afara, mutati-va la umbra, sub un copac sau sub o umbrela. De asemenea, puteti cumpara dispozitive de blocare a luminii care se reflecta pe ecran. Daca nu puteti evita reflexia, ochelarii pot fi si ei de ajutor la reducerea tensiunii de stralucire.

Cum sa opriti lumina soarelui sa se reflecte in laptop?Cum sa opriti lumina soarelui sa se reflecte in laptop?

Protector de ecran anti-orbire

In cazul in care obisnuiti sa lucrati la laptop afara (de exemplu pe santier sau pe o terasa, intr-un bar) s-ar putea sa ajungeti la concluzia ca merita sa investiti intr-un protector de ecran anti-orbire pentru laptop. Acesta protejeaza impotrita stralucirii si amprentelor digitale si creaza ideea de ecran cu finisaj mat. Intra-adevar nici acesta nu poate opri de tot reflectarea soarelui in ecran, da poate reduce semnificativ nivelul de stralucire si orbire al acestuia.