Cum sa porniti Windows 10 in Safe Mode?

Cum sa porniti Windows 10 in Safe Mode?

Acest tutorial va arata cum sa porniti Windows 10 in "modul sigur".

Safe Mode permite utilizatorilor sa resolve probleme software prin pornirea sistemului de operare cu mai putine resurse. Safe Mode are 3 optiuni diferite:

1. Safe Mode - este optiunea de baza pentru care presupune pornirea sistemului de operare Windows 10 cu minim de resurse, pentru remedierea problemelor minore de software. 2. Safe Mode in retea - daca doriti sa aveti acces la Internet sau la reteaua la care este conectat laptopul, alegeti aceasta varianta. Astfel atunci cand veti porni laptopul in Safe Mode va veti putea conecta la Internet pentru a descarca drivere sau alte pachete de soft utile si veti putea cauta informatii si linkuri utile. 3. Safe Mode cu Command Prompt. Dupa cum sugereaza si numele acestei optiuni, in acest mod aveti acces la linia de comenzi in loc de Windows. Aceasta optiuni este folosita adesea de utilizatorii de sistem sau de inginerii IT specializati.

Cum sa intrati in Safe Mode folosind optiunea Advanced Startup?

1. Boot-ati cu Advanced Startup Options 2. Dati click pe optiunea Troubleshoot 3. Click pe Advanced Options 4. Apoi dati click pe Startup Settings 5. Iar la final folositi butonul de Restart. 6. Dupa restartare, apasati urmatoarele taste in functie de preferinte:

a) Enter - modul Normal b) 4 sau F4 - Safe Mode c) 5 sau F5 - Safe Mode in Retea d) 6 sau F6 - Safe Mode cu Command Prompt

Cum sa porniti laptopul in Safe Mode folosind System Configuration?

1. Apasati tastele Windows + R pentru a accesa casuta Run 2. In casuta de run tastati "misconfig" si selectati butonul Ok 3. Va apare fereastra System Configuration de unde trebuie sa selectati tab-ul Boot 4. Aici, in partea de jos a ferestrei gasiti optiunile de boot-are (Minimal se refera la normal safe mode, Alternate Shell face referire la Safe Mode cu Command prompt si in fine Networking trebuie selectat daca doriti pornirea in Safe Mode cu posibilitate de conectare la Internet). 5. Alegeti varianta dorita si click pe Ok. 6. Dati click pe butonul de Restart pentru a porni laptopul in Safe Mode.

System ConfigurationSystem Configuration

Articole care ar putea sa te ajute :

Cum sa intrati in Safe Mode Windows 10

Cum (re)activam tasta F8 pentru a intra Safe Mode in Windows 8