Cum sa scapi de vechiul laptop?

Cum sa scapi de vechiul laptop?

In primul rand ar trebui sa ne gandim daca este justificat sa scapati de vechiul laptop. Cei mai multi utilizatori care s-au saturat de vechiul laptop reclama performante slabe, defecte fizice din cauza unor socuri puternice (carcasa crapata, display spart, taste sarite, HDD defect etc) si in general stresul de a lucra pe un laptop plin de erori si care se misca extrem de greu.

Inainte de a arunca laptopul ar trebui sa va ganditi daca nu merita inca o sansa: pentru dumneavoastra sau pentru a fi folosit de altcineva.

Daca vechiul laptop nu mai face fata cerintelor dumneavoastra va recomandam in primul rand sa veniti cu el in service sa aflati ce se poate face pentru a-l pune pe picioare.

Laptop VechiLaptop Vechi

Daca modelul este recent, cu atat mai mult merita sa-i acordati aceasta ultima sansa. Ca sa nu mai spunem ca si factorul financiar este important. Daca problemele sunt rezolvabile, cu minim de cheltuiala il puteti pune pe picioare pentru a-l folosi dumneavoastra, pentru a-l oferi altei persoane sau pentru a-l vinde.

Chiar daca nu mai vreti sa investiti in el si v-ati decis sa va cumparati un laptop nou, tot merita sa ne faceti o vizita pentru a afla exact care este starea vechiului laptop (ce probleme are, cat ar costa cresterea performantelor sale etc). Cunoscand aceste lucruri veti sti mai bine pentru cati bani merita vandut.

In continuare credeti ca este timpul sa scapati de vehiul laptop?

Aveti nevoie de mai multa putere, bateria laptopului nu mai tine aproape deloc sau pur si simplu vreti sa profitati de toate avantajele pe care le promit cele mai noi sisteme de operare. Nu aruncati vechiul laptop, pentru ca el poate sa valoreze o suma frumusica. In ultima instanta, l-ati putea dezmembra pentru a fi vandut pe componente sau l-ati putea recicla.

Atentie: intotdeauna verificati daca ati sters bine datele confidentiale de pe HDD, inainte de a da laptopul mai departe.

Inainte de a scapa de vechiul laptop, pentru a salva datele aveti la indemana Cloud sau puteti folosi un HDD extern sau un stick usb. Ati putea fi tentat sa duceti toate fisierele si folderele vechi in Trash. Nu e suficient. Este mai bine sa stergeti complet HDD-ul. Windows 8.1 si Mac OS X includ utilitare ce va permit sa stergeti fisierele si sa readuceti laptopul la setarile din fabrica.

Dupa ce ati facut acest lucru il puteti vinde pe site-urile de profil.

Dumneavoastra stiti exact care este valoarea laptopului de care vreti sa scapati? Cunoasteti cauza pentru care a devenit prea lent pentru cerintele dumneavoastra? Stiti daca ar putea fi reparat si pentru ce cost? Va asteptam in service cu el pentru a va oferi aceste raspunsuri.