Cum se copiaza fisierele pe un PC nou

Cum se copiaza fisierele pe un PC nou

Deci, v-ati luat un computer sau un laptop nou cu Windows 10. Ce urmeaza acum? Mai intai, veti avea nevoie de toate datele si fisierele de pe computerul anterior. Dar cum le puteti transfera de pe calculatorul vechi pe cel nou? Iata câteva modalitati.

Creati si restaurati o copie de rezerva

Ar trebui sa facem o copie de siguranta a datelor noastre pentru a nu le pierde. Dar, daca nu ati adoptat Inca aceasta abordare, atunci ar trebui sa aruncati o privire la ghidul nostru de backup Windows 10.

Cu aceasta metoda puteti crea copii ale fisierelor dvs., toate acestea putând apoi fi restaurate pe noul computer.

O alta optiune este utilizarea software-ului dedicat, cum ar fi Acronis True Image, care va permite sa specificati datele pe care doriti sa le copiati si sa le restaurati, oferind In acelasi timp posibilitatea de a clona Intregul sistem (aplicatii si sistem de operare inclus).

Cum se copiaza fisierele pe un PC nouCum se copiaza fisierele pe un PC nou

Copiati manual fisierele

S-ar putea sa fie mai mult de facut, dar daca nu sunteti deranjati de diferitele aplicatii de pe PC, atunci puteti copia documentele, muzica, fotografiile si folderele video pe un hard disk extern.

Pentru aceasta, conectati unitatea externa. Acum, selectati unitatea externa listata In My Computer si deschideti o fereastra separata.

Acum, copiati fisierele pe care doriti sa le mutati.

Cum se copiaza fisierele pe un PC nouCum se copiaza fisierele pe un PC nou

Nu veti putea transfera preferintele si setarile dvs. in acest mod, dar toate fisierele dvs. vor fi In siguranta.

Configurati un NAS

Daca nu ati luat niciodata in considerare un NAS (Network Attached Storage) atunci acesta ar putea fi momentul potrivit. Acestea actioneaza ca servere locale care pot stoca toate materialele, documentele si alte fisiere, ceea ce Inseamna ca le puteti accesa de pe oricare dintre dispozitivele dvs.

Un avantaj suplimentar al acestui lucru este ca nu trebuie sa treceti prin diferitele metode mentionate mai sus data viitoare când cumparati un PC nou, deoarece toate fisierele dvs. sunt stocate pe NAS.

Cum se copiaza fisierele pe un PC nou

Cum se copiaza fisierele pe un PC nou