Cum verific daca bateria laptopului este originala? De unde cumpar o baterie originala?

Cum verific daca bateria laptopului este originala? De unde cumpar o baterie originala?

Urmati pasii pentru a detecta daca o baterie este originala sau OEM

1. Verificati bateria vizual

Are logo-ul producatorului inscriptionat corect? Exista erori de printare pe eticheta sau text care nu se intelege bine? Se simte ca o baterie solida si grea sau este usoara? Daca aveti o baterie similara originala, le puteti compara. Intra usor in laptop? Aceste intrebari ar trebui sa va ajute sa identificati daca o baterie nu este originala.

2. Cutia in care a fost livrata contine logo-ul producatorului?

In general bateriile originale vin in cutii personalizate. Dar acest lucru nu este intotdeauna adevarat. Totusi, daca observati prezenta logo-ului producatorului inseamna ca bateria este autentica.

3. Capacitatea bateriei corespunde tipului bateriei?

Majoritatea producatorilor lanseaza pe piata doar doua sau trei versiuni de baterii pentru un anumit laptop - numarul de celule si capacitatea bateriei. Capacitatile pot fi listate in doua moduri: mAh si WHr (impartiti MHr la tensiune pentru a obtine mAh).

Baterie LaptopBaterie Laptop

4. Pe baterie exista un numar de serie original?

Aproape intotdeauna marii producatori de laptopuri si baterii noteaza pe eticheta un numar de ordine. Daca nu gasiti acest numar pe baterie, atunci ar trebui sa va puneti intrebari (in cazul in care ati cumparat-o ca fiind originala).

5. Tastati capacitatea bateriei.

Majoritatea sistemelor de operare pun la dispozitie un utilitar pentru verificarea bateriilor (de exemplu Ubuntu). Astfel puteti afla capacitatea exacta a bateriei. Unii producatori ofera chiar si instrumente avansate de testare a bateriilor pentru a le identifica pe cele originale.

Sfat

Pentru cea mai buna utilizare a bateriei, prima data incarcati-o full, dupa care descarcati-o de tot (inainte de a o incarca din nou). Pentru detalii specifice verificati instructiunile producatorului.

Bateriile compatibile

Sunt mai ieftine decat cele originale, dar daca sunt vandute ca si originale atunci este o problema. In general bateriile compatibile sunt produse tinand cont de specificatiile producatorului laptopului. Ofera conditii similare de functionare si autonomie asemantoare cu bateriile originale. Cu toate acestea, in teste amanuntite bateriile originale sunt net superioare celor compatibile: sunt mai solide, ofera autonomie mai buna, sunt mai rezistente in timp.

Aveti nevoie de o baterie noua pentru laptop?

Daca doriti sa achizitionati o noua baterie pentru laptopul dumneavoastra, va asteptam in service. Va oferim baterii originale la preturi favorabile.