Laptopul are o problema ? De ce mi se blocheaza laptopul ?

Laptopul are o problema ? De ce mi se blocheaza laptopul ?

Atunci cand laptopul are o problema, el se blocheaza. Haideti sa descoperim impreuna in cele ce urmeaza de ce se intampla mai exact acest lucru si ce puteti face daca va confruntati cu o asemenea problema.

Cand laptopul se blocheaza, ecranul pare ca ingheata si orice ati incerca sa faceti nu reusiti sa va reluati activitatea. De cele mai multe ori este nevoie sa inchideti laptopul din tastatura (Ctr+Alt si Del) sau chiar fortat tinand apasat butonul on/off pentru cateva secunde.Si laptopul dumneavoastra prezinta simptomele de mai sus?  

Laptopul are o problema - Iata care ar putea fi cauzele:

mai multe programe de antivirus instalate

pe un laptop ar trebui sa existe un singur antivirus. Daca se intampla sa uitati sa dezinstalati vechiul antivirus si sa adaugati peste acesta o noua versiune, sistemul de operare se va bloca.

memoria RAM este defecta

sau incompatibila cu laptopul (acest lucru se intampla mai ales atunci cand faceti upgrade sau schimbati memoria)

laptopul este mult prea solicitat pentru puterile sale

aveti prea multe programe si aplicatii ce consuma prea multe resurse.

incercati sa accesati programe sau aplicatii care contin virusi

sau care necesita o configuratie mai buna fata de cea existenta pe laptop (laptopul nu indeplineste acele cerinte minime de rulare de video, ram sau procesor pentru anumite aplicatii sau jocuri)

defecte electronice la nivelul cipului video, placii de baza sau al hard diskului.

Cand una din aceste componente nu functioneaza in parametri normali, laptopul se va bloca, va avea mai multe freez-uri, se va restarta, va aparea ecranul albastru sau veti auzi un zgomot ciudat din zona hard diskului.

laptopul se incalzeste prea tare.

Atunci cand se intampla acest lucru automat sistemul de operare se blocheaza, dandu-va de inteles ca exista o problema pe care trebuie sa o rezolvati. Din fericire supraincalzirea laptopului este o problema pe care puteti sa o preveniti.   In general cand observati astfel de simptome nu ar trebui sa incercati cu orice chip sa dati restart, sa chinuiti laptopul pentru a va continua lucrul cu orice pret. E clar ca acolo exista o problema, iar aceasta trebuie rezolvata. Daca ne referim la supraincalzire este o greseala mare sa tot trageti de laptop si sa tot amanati momentul pana veti veni la service. Pentru a evita supraincalzirea laptopului noi recomandam tuturor utilizatorilor sa ne faca o vizita si sa afle mai multe lucruri despre ce inseamna o curatare profesionala de praf. Categoric este nevoie de o astfel de preventie daca nu doriti sa aveti probleme cu blocarea laptopului din cauza supraincalzirii.Produse recomandate