Folosesti un incarcator universal pentru laptopul tau? STOP - iata de ce nu trebuie sa mai faci asta

Folosesti un incarcator universal pentru laptopul tau? STOP - iata de ce nu trebuie sa mai faci asta

Un singur incarcator universal poate fi folosit pentru toate laptopurile. Asa e?

Raspunsul scurt - NU.

 

Exista o tendinta in ultima perioada de a inlocui incarcatoarele originale defecte cu incarcatoare compatibile. Evident avantajul incarcatoarelor universale este pretul - sunt mult mai ieftine.

 

Aceste incarcatoare universale pot fi usor diferite de cele originale. Unele permit incarcarea laptopului in masina sau chiar in barca (orice punct de alimentare cu 12 V). Desi nu toate aceste incarcatoare universale sunt de calitate inferioara, cele mai multe pot provoca probleme.

 

Sa ne uitam mai departe la cateva probleme ce pot fi determinate de incarcatoarele universale de laptop.

 

Nu se potrivesc perfect

 

Uneori incarcatoarele nu se potrivesc perfect in mufa de pe laptop. Este cazul unui alimentator universal Smart HP, care este un model fin si functioneaza bine cu multe modele.

Cu toate acestea, daca vom citi recenziile despre el, vom afla ca nu se potriveste perfect cu toate modelele. Sunt clienti mai putin experimentati care ajung in service spunand ca au o problema cu mufa jack de pe laptop pentru ca nu se potriveste cu incarcatorul.

Problema e de la incarcator, nu de la laptop. Laptopul a fost proiectat pentru un alimentator original care se potriveste perfect. Daca si dumneavoastra aveti vreo indoiala privind calitatea alimentatorului universal pe care il folositi, incercati sa faceti testul cu unul original sau macar compatibil de buna calitate. Laptopurile noi pot avea conectori diferiti incarcatoarele universale.

Incarcatoarele pentru laptop nu sunt menite sa se amestece. Daca aveti un incarcator pentru laptop Dell si il conectati la un laptop HP, acesta va va deteriora bateria. Nu va conta daca incarcatorul furnizeaza cantitatea potrivita de energie, amestecarea incarcatoarelor de la diferiti producatori nu este niciodata o idee buna, iar bateriile de laptop ar putea sa-l respinga pur si simplu pentru ca nu este de la un producator aprobat. S-ar putea sa scapati de asta daca folositi incarcatoare de la acelasi producator care pot furniza cantitatea potrivita de energie, dar acesta este un mare „daca”.

 

Voltaj si amperaj

 

Incarcatoarele universale sunt proiectate pentru o gama larga de voltaj si amperaj. Majoritatea au unitati de detectare construite pentru a idenfica parametrii unui laptop. In mod normal, acest lucru este ok si asigura o buna functionare.

Totusi, in anumite cazuri, circuitul de incarcare al laptopului va fi de fapt ars din cauza modului de functionare al alimentatorului universal. O alternativa ieftina cauzeaza uneori defecte pe laptop, iar pe termen lung asta inseamna cheltuieli mai mari.

Unele laptopuri pur si simplu nu functioneaza cu incarcatoare univerale din cauza regulatorului de tensiune al laptopului. Unele laptopuri au nevoie de o tensiune stabila si curata, iar alimentatorul universal nu poate oferi aceste lucruri. In general laptopurile Dell nu functioneaza cu incarcatoare universale.

 

Nu toate laptopurile sunt create egal si nici cerintele lor de alimentare nu sunt la fel. Unele laptopuri necesita mai multa putere; ganditi-va la laptopurile de gaming. Incarcatoarele lor sunt construite pentru acea nevoie specifica de energie. Daca utilizati un incarcator care nu ofera suficienta putere sau care ofera prea multa putere unui laptop, riscati sa deteriorati bateria. Exista, de asemenea, posibilitatea sa deteriorati alt hardware de pe laptopul dvs., asa ca mai bine nu o faceti.

Arderea bateriei se poate produce imediat sau deteriorarea poate aparea in cele din urma. De obicei, se manifesta sub forma mesajului „conectat, nu se incarca".

 

Folosesti un incarcator universal pentru laptopul tau? STOP - iata de ce nu trebuie sa mai faci asta

 

Nu trebuie sa intelegeti gresiti...incarcatoarele universale pot fi ok ca solutie temporara. Exista unele de buna calitate. Dar in general sunt de evitat pe termen lung. Nu functioneaza perfect cu toate laptopurile. In schimb poate fi folosit ca incarcator de test pentru diverse laptopuri. In general incarcatoarele universale tind sa creeze mai multe probleme decat pot rezolva.

 

Cel putin o data in viata o sa pierdeti incarcatorul de la laptop. Il roade cainele, il uitati in taxi sau in avion, cade in apa, se defecteaza sau se supraincalzeste. Cand se intampla acest lucru, comandati unul nou, dar nu universal. Nu va multumiti cu o solutie universala, pentru ca o singura marime nu se potriveste oricui. Daca va place laptopul pe care il aveti, faceti bine si inlocuiti incarcatorul cu unui original sau compatibil de buna calitate, dar nu universal.

 

 

MacBook-uri

 

MacBook-urile sunt oarecum o exceptie de la aceasta regula. Probabil ca puteti utiliza un incarcator al unui MacBook cu un alt MacBook, cu conditia sa fie indeplinite cerintele de alimentare, dar nu ar trebui sa utilizati niciodata un incarcator alternativ sau sa incercati sa utilizati un incarcator care nu este Apple.

 

Folosesti un incarcator universal pentru laptopul tau? STOP - iata de ce nu trebuie sa mai faci asta