Factory Reset (Formatare) - pentru HP, Dell, Acer si Toshiba

Factory Reset (Formatare) - pentru HP, Dell, Acer si Toshiba

Intr-un articol precedent am povestit pe larg despre ce presupune readucerea laptopului la setarile din fabrica, iar azi vom prezenta mai jos etapele de formatare pentru laptopurile HP, Dell, Acer si Toshiba.

Formatare laptop Toshiba

Daca vreti sa formatati un laptop Toshiba, in primul rand trebuie sa-l opriti. Apoi pe tastatura numerica, uitati-va dupa tasta zero (0). Apasati-o si tineti-o apasata in timp ce porniti laptopul. Eliberati tasta 0 imediat ce auziti un sunet produs de laptop. Imediat se va initia programul ce va formata laptopul Toshiba, asa cum a plecat el din fabrica. Urmati instructiunile afisate pe ecran pentru finalizarea operatiunii.

Formatare laptop Acer

Aveti un laptop Acer si vreti sa-l readuceti la setarile din fabrica? Opriti-l. Apoi porniti-l in timp ce tineti apasata tasta "Alt" + F10 (aceasta trebuie apasata intermitent, cam de doua ori pe secunda). Vi se va cere sa introduceti parola - cea implicita este formata din sase de 0 (adica 000000). Apare un meniu care va permite sa formatati laptopul la setarile din fabrica (in engleza Factory reset). Laptopurile Acer sunt mai permisive si va permit reintoarcerea la setarile din fabrica direct din Windows. Procedura se face cu ajutorul utilitarului eRecovery Management, alegand de aici optiunea "Restore".

Formatare laptop Dell

Tot asa, incepeti in timp ce laptopul este inchis bine. Porniti-l si apasati de data aceasta continuu tasta F8 pana cand ajungeti la Advanced Boot Options. De aici, folosindu-va de sagetele alegeti optiunea Repair Your Computer. Nu va mai ramane decat sa alegeti limba preferata, sa introduceti userul si parola de Administrator si sa alegeti Dell Factory Image Restore (bifati). In sfarsit apasati Finish si ati terminat de formatat laptopul Dell.

Formatare laptop Hp

Daca ati primit un laptop HP cu un CD de formatare, folositi-l pe acesta pentru a readuce laptopul la setarile initiale. Introduceti CD-ul in unitatea optica. Inchideti laptopul, reporniti-l si apasati in acelasi timp, in mod continuu tasta F11. Daca ati fost suficient de rapid vi se va afisa o lista de optiuni din care puteti alege Reinstall Factory Setting folosind tasta F. Daca nu aveti CD de formatare, incercati urmatoarea procedura:

- Opriti laptopul si deconectati toate dispozitivele la care este legat. Porniti-l si apasati continuu tasta F11. La un moment dat veti vedea afisat pe ecran HP – Recovery Manager, un utilitar ce va permite formatarea si care de aftfel poate fi accesat si din Windows. Alegeti mai departe System Recovery si optati pentru salvarea datelor necesare. Mai apoi procesul se deruleaza automat, nu mai trebuie sa faceti nimic. Doar asteptati in timp ce laptopul reporneste de cateva ori.

Aveti o problema hardware si vreti sa formatati laptopul la setarile din fabrica pentru a o rezolva?

Nu merge!

Formatarea laptopului nu rezolva probleme hardware! In plus, va complicati.

Pentru detalii va asteptam in service!Produse recomandate