Google aduce noi modificari de securitate pentru copii

Google aduce noi modificari de securitate pentru copii

Google a luat intotdeauna masuri pentru protejarea minorilor si a se asigura ca experienta lor online este una sigura - de la limita de 13 ani pentru deschiderea unui cont propriu Google si instrumentul Family Link, care permite parintilor sa supervizeze activitatea online a copiilor, si pana la YouTube Kids si programul de educatie digitala dedicat copiilor Be Internet Awesome.

 

In perioada urmatoare, Google va aduce o serie de modificari produselor si serviciilor sale, care sa asigure copiilor si adolescentilor (persoane cu varste intre 13 si 18 ani) o experienta online mai sigura.

Iata cateva dintre ele:

YouTube: Pentru tineri, setarile de incarcare implicite vor fi cele cu cel mai inalt grad de confidentialitate. De asemenea, vor fi activate memento-urile pentru a lua o pauza in vizionare sau a merge la culcare, iar functia „auto-play” va fi dezactivata pentru toti utilizatorii de sub 18 ani.

Search: Optiunea SafeSearch, care protejeaza utilizatorii de continutul matur rezultat prin cautari pe Google, va fi activata automat pentru toti utilizatorii de sub 18 ani. Pana in prezent, ea era activata implicit pentru conturile minorilor de sub 13 ani, administrate prin Family Link.

Location History: Location History este o setare in contul Google care ajuta produsele Google sa fie mai folositoare. Aceasta setare este implicit dezactivata pentru toate conturile, iar copii cu conturi supervizate nu au optiunea de activare a ei. In curand, niciun cont sub 18 ani nu va avea optiunea de a activa Location History.

Publicitate online: Google va extinde masurile de protectie pentru a preveni afisarea reclamelor care ar putea afecta adolescentii si va bloca tintirea reclamelor pe baza varstei, genului si interesului pentru persoanele de sub 18 ani.

 

Google aduce noi modificari de securitate pentru copii

 

Aceste actualizari vor fi implementate in produsele Google in urmatoarele luni.