Cum puteti folosi Google Family Link pentru Control Parental

Cum puteti folosi Google Family Link pentru Control Parental

Acest lucru va poate ajuta sa stabiliti niste reguli digitale de baza pentru copii. Puteti sa-l utilizati pentru a crea un Cont Google pentru copilul dvs., pentru a gestiona aplicatiile pe care le utilizeaza, pentru a pastra statistici privind utilizarea telefonului si pentru a stabili o ora de culcare dupa care nu poate utiliza dispozitivul. Este disponibil atat pe Android, cat si pe iPhone.

Functioneaza numai pentru copiii cu varsta sub 13 ani, desi nu exista o limita de varsta mai mica. Odata ce au implinit 13 ani, pot prelua contul daca doresc.

Family Link nu blocheaza continutul ofensator; este doar un alt instrument pe care il puteti utiliza in incercarile dvs. de a va mentine copiii in siguranta online.

Google Family Link

 

Iata cum se configureaza si utilizeaza:

Descarcati aplicatia Family Link pt dispozitivul dvs. (Android sau iPhone).

Lansati aplicatia si alegeti „Get started”.

Faceti click pe Start in ecranul "Set up Family Link", apoi urmati instructiunile pentru a trece prin configurare.

Va trebui sa raspundeti la cateva intrebari despre faptul daca copilul dvs. are un dispozitiv compatibil si ca doriti sa creati un cont copil si sa incepeti un grup de familie.

Completati numele copilului, apoi data nasterii si sexul acestuia.

Acum este momentul sa adaugati contul pe dispozitivul copilului dvs. Porniti telefonul si conectati-va utilizand detaliile contului de Gmail al acestuia (daca nu are va fi necesar sa ii creati un cont Google).

Family Link va fi acum instalat pe dispozitivul copilului dvs.

Puteti examina aplicatiile preinstalate pe telefon pentru a le permite copilului sa le foloseasca si veti afla ca YouTube nu este disponibil pentru copii.

Acum, inapoi pe telefonul propriu, ar trebui sa gasiti comenzi pentru telefonul copilului. Acestea includ filtre de continut, urmarirea locatiei si activitatea aplicatiilor.

 

Google Family Link

Google Family Link

 

De ce Family Link?

Vizualizati activitatea acestora - nu tot timpul petrecut in fata ecranului este acelasi. Ajutati-i pe copil sa ia decizii sanatoase cu privire la ceea ce fac pe dispozitivul Android, iar rapoartele de activitate arata cat timp utilizeaza pentru aplicatiile preferate.

Depinde de dvs. sa decideti timpul petrecut in fata ecranului pentru copilul dvs. Family Link va permite sa setati o limita de timp pentru utilizare in cursul zilei si o ora de culcare pentru dispozitivele supravegheate, dupa care nu mai pot fi folosite.

Este util sa va puteti gasi copilul atunci cand este plecat. Puteti utiliza Family Link pentru a va ajuta sa il localizati, atata timp cat are dispozitivul asupra sa.

In timp ce Family Link va ajuta sa gestionati achizitiile si descarcarile copilului dvs. din Magazin Google Play, nu vor fi necesare aprobari pentru a instala actualizari de aplicatii (inclusiv actualizari care extind permisiunile), aplicatii pe care le-ati aprobat anterior. Parintii ar trebui sa revizuiasca in mod regulat aplicatiile si permisiunile instalate pe dispozitivul copilului lor.

Google Family Link