Inlocuire display iPhone 6 – cum sa iti rezolvi singur problema

Inlocuire display iPhone 6 – cum sa iti rezolvi singur problema

Acum ai un iPhone 6 cu un display perfect neted si sanatos si apoi o cazatura mai tarziu, ai ramas cu unul crapat. Din fericire, inlocuire display iPhone 6 este destul de usor de realizat daca ai cunostinte si materiale adecvate. Ei bine, vestea buna este ca poti inlocui singur ecranul, totusi iti recomandam sa mergi la un profesionist.  

Probleme comune cu ecranul iPhone 6

Inainte de a incerca sa demontezi ecranul, este posibil sa poti rezolva problema in alte moduri care nu necesita o demontare completa. Cu toate acestea, daca esti sigur ca problema este cu ecranul, mergi mai departe catre partea de inlocuire a ecranului din cadrul acestui articol. Inainte de a face ceva, curata mai intai ecranul. O multime de probleme cu ecranul tactil de pe telefoanele noastre pot fi rezolvate daca doar depunem efortul pentru a ne curata ecranele. Problemele de pe telefon nu sunt cauzate de un ecran murdar, dar este intotdeauna bine sa verifici. In plus, daca intentionezi sa dezasamblezi telefonul, a avea un ecran curat nu este o idee proasta.  

Problemele software

Acestea tind sa fie usor rezolvate si nu necesita intregul proces de demontare. De aceea este bine sa verifici cu atentie urmatoarele sugestii:   Verifica setarile de afisaj – o luminozitate crescuta poate afecta atat ecranul, cat si bateria. Restarteaza telefonul – stim ca e la mintea cocosului, dar uneori dispar bugurile Verifica starea memoriei telefonului - O utilizare supraabundenta a spatiului de stocare a memoriei poate duce adesea la inghet si la un ecran tactil fara raspuns. Resetare din fabrica: o ultima solutie- Resetarea din fabrica a telefonului inseamna ca ai incerca orice altceva si nu a functionat deloc. Aceasta ar trebui sa fie ca o ultima solutie, dupa ce initiezi resetarea din fabrica, toate datele vor disparea, restabilind telefonul la setarile initiale ale acestuia. Daca au existat probleme software inainte, acestea ar trebui clarificate in acest moment. Daca nu, atunci este cu siguranta o problema hardware.  

Inlocuire display iPhone 6 – pasi de urmat

Inainte de a incepe, asigura-te ca ai instrumentele si materialele potrivite.

  1. Ecran nou iPhone 6 – fara buton Home
  2. Ventuza
  3. Surubelnita cruce
  4. Surubelnita stea (Pentalobe)
  5. Spudger 6 inch
  6. Penseta
  7. Elemente de protectie – manusi, ochelari etc

 

Pasul 1. Scoaterea panoului afisaj frontal

In primul rand asigura-te ca telefonul este oprit. Foloseste surubelnita stea pentru a desface cele 2 suruburi de la mufa de incarcare.

Pasul 2. Foloseste ventuza pentru a ridica ecranul.

Aseaza ventuza chiar deasupra butonului de pornire si apasa in jos suficient de bine pentru a te asigura ca este sigilata. In timp ce tii iPhone-ul cu o mana, trage in sus ecranul cu cealalta.

De asemenea, poti utiliza ventuza pentru a crea suficient spatiu intre ecran si luneta, astfel incat sa poti introduce spudgerul din plastic si sa tragi usor de ecran pentru a deschide complet telefonul.

Pasul 3. Scoateti cele cinci suruburi 

Acestea fixeaza scutul conectorului cablului afisajului si puneti-le deoparte: Trei suruburi de 1,2 mm Un surub de 1,7 mm Un surub de 3,1 mm Nu amesteca suruburile. Acestea au dimensiuni diferite si s-ar putea sa nu se potriveasca corect daca le inlocuiti in timpul reasamblarii.

Pasul 4. Deconecteaza conectorii cablului butonului de pornire si camera

Foloseste capatul plat al spudgerului pentru a deconecta usor conectorul cablului digitalizatorului.

Pasul 5. Dezasambleza panoul de afisare

Foloseste surubelnita pentru a indeparta cele trei suruburi care fixeaza difuzorul pentru casca / suportul camerei frontale: Un surub de 2,3 mm Un surub de 3,0 mm Un surub de 2,2 mm Scoate suportul difuzorului pentru casca.

Utilizeaza spudgerul pentru a ridica partea dreapta a camerei frontale si a cablului senzorului pentru a descoperi microfonul. Nu scoate complet cablul, deoarece microfonul este conectat in continuare la panoul afisajului.

Scoate cele sapte suruburi care fixeaza placa de protectie LCD pe panoul frontal, pune-le deoparte: Un surub de 1,7 mm Sase suruburi de 1,6 mm (trei pe fiecare parte)

Scoate cele doua suruburi de 1,9 mm din suportul butonului de pornire, pune-le deoparte Scoate suportul butonului de pornire si pune-l deoparte.

Pasul 6. Scoate placa de protectie de pe afisajul frontal

Foloseste capatul plat al spudgerului pentru a desprinde usor cablul placii de protectie.

Pasul 7. Reasamblarea

Indeparteaza folia de plastic de protectie din spatele noului ecran iPhone 6.

Cu o mana tine cablul afisajului LCD in loc ca in imaginea de mai sus si aseaza ecranul LCD deasupra. Aseaza butonul de pornire in orificiul sau de pe panoul afisajului si conecteaza-l la cablul ecranului ecranului. Insurubeaza inapoi cele 7 suruburi scoase mai devreme pe placa de protectie. Aseaza suportul difuzorului pentru aparatul foto / casca orientat in fata. Insurubeaza cele trei suruburi scoase mai devreme din suport.

Unul cate unul, conecteaza toate cele patru cabluri.

Pasul 8. Inchiderea iPhone 6

Intai fixeaza buza din partea superioara a afisajului panoului frontal in canelura din carcasa din spate. Apasa ferm pe ambele parti ale afisajului de-a lungul marginilor, astfel incat acesta sa intre. Conecteaza inapoi cele doua suruburi de langa mufa de incarcare.

Pasul 9. Pornirea telefonului

Porneste iPhone-ul si testeaza daca functioneaza corect. Daca iPhone-ul nu porneste initial, incearca un hard-reset tinand butonul de pornire si butonul de pornire pana cand apare sigla Apple.

 

Poate ti se pare usor sa faci singur inlocuire display iPhone 6, insa este o operatiune foarte meticuloasa, si orice mica greseala poate fi fatala. De aceea iti recomandam sa apelezi la personal specializat pentru a te bucura de telefonul tau cu display nou.