Laptop de gaming - ce este si pentru ce ai nevoie de un astfel de laptop?

Azi deschidem un nou subiect pe blogul Onlaptop, un subiect adesea controversat si oarecum confuz. De ce? Poate pentru ca adesea un iubitor de Candy Crash sau Solitare sau Angry Birds isi pune problema daca nu are cumva nevoie de un laptop de gaming. Raspuns rapid: nu.

Bineinteles ca va puteti delecta cu astfel de joculete aproape cu orice laptop, indiferent de configuratie. Dar cand vorbim de laptopuri de gaming, lucrurile devin mai serioase - motoarele se incing, culorile devin mai contrastante, robotii mai grandiosi, eroii mai fiorosi, peisajele mai ireale - creste viteza, interesul, implicarea si adrenalina. Un laptop de gaming bun are puterea de a face toate acestea - rapid, intr-un mod extrem de atractiv si convingator.

De ce un laptop de gaming?

Avand componente foarte puternice, design-uri colorate si preturi minime, laptopurile de gaming sunt mici bestii care difera extrem de mult de laptopurile clasice. Asa trebuie sa fie daca vreti sa va distrati cu jocuri ce necesita resurse puternice (e suficient sa ne gandim la The Witcher 3: Wild Hunt si Grand Theft Auto V). Avand alaturi un laptop de gaming va puteti bucura de cadre mai rapide, lucru care nu este posibil de realizat pe un laptop normal. Cand vine vorba de design, laptopurile de gaming ies in fata, pentru ca au carcase agresive si tastaturi multicolore.

Laptop Gaming

Laptop Gaming

Bugetul pentru laptopurile Gaming

In functie de bugetul pe care il aveti, stilul de viata adoptat si de jocurile pe care vreti sa le experimentati, puteti ajunge sa cheltuiti intre 1000 si 5000 de euro pe un laptop de gaming care cantareste intre 2 si 9 kg.Ce daca vorbim despre laptopuri de gaming. Pana la urma portabilitatea este importanta, desi laptopurile de gaming ajung uneori sa cantareasca aproape cat o unitate centrala. Ei bine, cand vorbim despre laptopuri de gaming, exista mai multe niveluri de portabilitate. Dar in general, cu cat un laptop este mai performant si mai puternic, cu atat el este mai putin portabil. Lucrul acesta este usor de inteles. Un laptop mai puternic are nevoie de componente mai performante si un sistem de racire mai "sanatos", mai bine facut.

Laptopurile de gaming sunt echipamente special gandite pentru performanta si putere de calcul, de reactie. Sunt echipate neaparat cu placi video dedicate foarte bune. Dezavantajul major al acestor laptopuri este pretul piperat. De fapt, se stie: cele mai scumpe laptopuri de pe piata sunt cele de gaming. Ele se adreseaza unui segment aparte de utilizatori si au caracteristici speciale, mai bune decat laptopurile comune, de consum.

Pentru a afla si alte informatii utile despre laptopurile de gaming va asteptam in zilele urmatoare aici, pe blog service Onlaptop.