Laptopul face prea mult zgomot – cum sa identifici problema

Laptopul face prea mult zgomot – cum sa identifici problema

Utilizatorii laptopurilor, de-a lungul timpului, sunt urmariti de intrebarea - de ce laptopul zumzaie sau, mai bine zis - de ce laptopul face mult zgomot?

Un ventilator este inclus in sistemul de racire a laptopului si el este cel care creeaza zgomot. Cu cat laptopul se supraincalzeste, cu atat mai rapid se roteste coolerul din laptop si face zgomot pentru a mentine procesorul si placa video la o temperatura joasa.

 

Apropo, ventilatorul nu functioneaza tot timpul, porneste numai atunci cand temperatura procesorului a atins o anumita temperatura. Dar daca laptopul face mult zgomot, atunci acest lucru poate insemna ca ventilatorul functioneaza constant si la viteza maxima. Acestea sunt primele semne de supraincalzire si ca sistemul de racire trebuie curatat de praf.

 

Principalele motive pentru care laptopul zumzaie:

Acumularea unui strat de praf in interiorul carcasei. Solutia este de a curata praful prin deschiderea carcasei laptopului. Efectuat de un tehnician OnLaptop calificat.

 

Laptopul face prea mult zgomot – cum sa identifici problema

 

Pentru a rezolva problema cu supraincalzirea laptopului, este necesar sa dezasamblam laptopul si sa curatam  coolerul si sistemul de racire, precum si sa inlocuim pasta termica uscata cu una noua.

 

Incredintati ingrijirea laptopului dvs. companiei noastre pentru a oferi servicii preventive atunci cand laptopul face mult zgomot, si apoi va va servi mult timp cu o munca excelenta fara zgomot si praf. Se recomanda curatarea de praf cel putin o data pe an.

Tine minte! Orice echipament are nevoie de ingrijire adecvata. Trebuie sa aveti grija la laptop sau computer, asigurati-va ca nu se supraincalzeste, nu emite coduri ciudate si zgomote. In cazul in care laptopul face mult zgomot, il puteti incredinta pe mana profesionistilor OnLaptop pentru a analiza cauza si a curata sistemul de racire al laptopului.

 

Laptopul face prea mult zgomot – cum sa identifici problema

 

Laptopul-ul face zgomot sub sarcina mare

Cand pe dispozitiv ruleaza aplicatii „grele”, temperatura componentelor interne creste semnificativ. Senzorii de temperatura incorporati detecteaza incalzirea pieselor si, daca nivelul sau devine critic, cresc viteza ventilatorului sau pornesc racitoarele suplimentare.

Prin programe „grele” se inteleg cele care utilizeaza un numar mare de resursele ale sistemului...

In primul rand, acestea sunt jocuri si utilitare profesionale pentru programare, editare video, editare foto. Astfel de aplicatii incarca sistemul, in special procesorul si placa video - cele mai fierbinti componente hardware.

Expunerea prelungita la temperaturi ridicate afecteaza negativ componentele electronice. De exemplu, poate duce la supraincalzirea condensatoarelor, datorita careia electrolitul din interiorul lor se extinde. Ca urmare, condensatorii se umfla pana la ruperea integritatii carcasei. Astfel de piese necesita inlocuire.

O solutie buna pentru a reduce temperatura este achizitionarea unui sistem de racire activ. Are ventilatoare incorporate, care sunt de obicei controlate de viteza. Cand utilizati acest suport, laptopul produce mai putin zgomot, deoarece racirea interna nu intra in modul de urgenta. Acest tip de dispozitiv este alimentat de obicei prin USB.

Laptopul face prea mult zgomot – cum sa identifici problema

Daca ventilatorul din laptop este zgomotos, dar sunt active doar aplicatiile care nu solicita resurse de procesor, atunci ar trebui sa luati masuri.

  1. In primul rand, trebuie sa curatati coolerul de praf.

Exista doua modalitati de a rezolva aceasta problema - contactati un centru de service sau curatati-l singur. Aceasta procedura implica dezasamblarea laptopului, deci daca este in garantie, nu sunt recomandate actiuni independente in acest caz - acestea pot anula serviciul de garantie.

Daca perioada de garantie a expirat, atunci nu este nimic de temut. Procedura in sine este destul de simpla - chiar si un utilizator incepator se poate descurca.

 

  1. Actualizati firmware-ul BIOS-ului.

Modul vitezei de rotatie a ventilatorului, mai precis, corespondenta rotatiei sale cu temperatura inregistrata de senzor, este programat in BIOS. Trebuie remarcat faptul ca BIOS-ul, care este cel mai des utilizat in laptopuri, nu este lipsit de dezavantaje care afecteaza negativ functionarea coolerului. Acest lucru este valabil mai ales pentru versiunile anterioare. Daca ventilatorul nu este infundat cu praf si, cu toate acestea, este zgomotos, este posibil ca problema sa fie rezolvata prin instalarea unei actualizari. Pentru a face acest lucru, accesati site-ul web al producatorului laptopurilor si accesati sectiunea „Asistenta”.Produse recomandate