Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi o tastatura de laptop ?! Afla raspunsul aici!

Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi o tastatura de laptop ?! Afla raspunsul aici!

Joci mult? Scrii mult la tastatura laptopului? Sau pur si simplu vrei sa schimbi tastatura pentru ca ti se pare prea uzata? Ei bine, tastatura este una din cele mai des inlocuite componente pe un laptop, dar lucrul acesta nu e de mirare.

Folosirea laptopului in sine presupune o uzura majora a tastaturii. Alteori se pot produse accidente - varsati cativa stropi de cafea pe taste, literele se sterg, tastatura nu mai raspunde la comenzi, unele taste sar de la locul lor etc. In orice astfel de situatie e clar: va trebuie o tastatura noua.

Cum alegem o tastatura noua?

Pornind de aici, veti cauta sa cumparati o tastatura noua. Stiti deja - cand schimbati o componenta de laptop primul lucru la care va uitati trebuie sa fie compatibilitatea cu modelul dumneavoastra. Si desigur in materie de tastaturi exista o multime de variante disponibile pe piata. Acesta este motivul pentru care alegerea poate fi destul de dificila. Inainte de a achizitiona o tastatura noua, informati-va putin cu privire la optiunile pe care le aveti.

Iata mai departe doua lucruri la care trebuie sa va uitati cand cumparati o tastatura noua de laptop. 

Tastatura laptopTastatura laptop

Prinderea

Se face in general prin suruburi. Pentru asta trebuie sa scoateti tastatura originala si sa va uitati la sistemul de prindere. In functie de model, acesta este diferit. Diferentele pot sa nu fie majore la prima vedere, dar sunt critice - daca nu le acordati atentie, exista mari sanse sa nu comandati tastatura potrivita. Prin urmare, studiati putin modul de asezare a suruburilor pe tastatura existenta.

Panglica

Mai exact trebuie sa vedeti cat de lunga este aceasta. Pentru asta trebuie sa masurati exact ce lungime are panglica de pe tastatura existenta. Tastatura noua trebuie sa aiba panglica cu aceeasi lungime. In plus, trebuie sa va uitati si la forma. Desi la prima vedere vi se pare ca doua tastaturi sunt identice, panglicile pot diferi. Prin urmare verificati cu atentia lungimea si forma panglicii de prindere. Tot legat de panglica, trebuie sa va uitati la pozitie, pentru ca pe anumite laptopuri pozitia poate diferi doar cu cativa mm. Din pacate daca exista diferente intre tastatura noua si cea veche in ceea ce priveste pozitia panglicii, nu veti putea face modificarea dorita.

Panglica de conectare

Este prevazuta cu niste pini, iar numarul acestora este important. Trebuie sa cumparati o tastatura care are acelasi numar de pini pe panglica de conectare ca si tastatura veche.

Layout

Se refera la ordinea unor taste. Cele mai multe tastaturi de la noi din tara au layout US sau UK, dar exista si exceptii de tastaturi in alte limbi (cu litere si semne specifice altor tari) - de exemplu spaniola, franceza, suedeza etc. Cand cumparati o tastatura noua de laptop asigurati-va ca layoutul este similar cu cel al tastaturii pe care vreti sa o schimbati (cu exceptia cazului in care chiar doriti sa faceti acest lucru - de exemplu sa schimbati o tastatura US cu una French pentru ca scrieti in general in limba franceza). Intre tastatura US si cea UK exista o diferenta notabila si interesanta: in timp ce tasta enter este dreptunghiulara pe tastatura cu layout US, ea are forma literei L invers (pe doua randuri) in cazul tastaturii cu layout UK.

Tastatura laptopTastatura laptop

Tastele cu sageti de directie

Lucrul acesta are mare importanta daca vreti sa cumparati o tastatura fara rama gandindu-va va o veti folosi pe cea existenta. Uitati-va la dimensiunea tastelor directionale si asigurati-va ca noua tastatura se incadreaza in cerinte.

Marimea

Nu toate tastaturile sunt la fel. Si in practica exista chiar mai multe tipuri de tastaturi pentru acelasi model de laptop. Diferenta consta in configuratia laptopului. Asigurati-va ca veti comanda o tastatura perfect compatibila, masurand prima data cu o ruleta tastatura cea veche. Comunicati furnizorului aceste date.

Function keys sau tastele functionale

Ca si pozitie, pot sa difere de la tastatura la tastatura. Mai ales daca obisnuiti sa le folositi in mod frecvent, este vine sa va asigurati ca noua tastatura are dispuse tastele Function in acelasi mod ca si tastatura cea veche.

Track- point

Este acel buton mic din mijlocul tastaturii care poate fi folosit ca si mouse. Nu toate modelele de tastatura il au incorporat, dar daca aveti o tastatura cu track-point poate veti dori sa pastrati aceasta functionalitate.

Pentru suport suplimentar, reparatie si inlocuire tastatura laptop ne puteti vizita oricand in service. Va asteptam.