Modul în care pierderea datelor vă afectează afacerea

Modul în care pierderea datelor vă afectează afacerea

Pierderea de date nu cunoaște limite; se întâmplă tuturor tipurilor de afaceri și poate lovi oricând, rezultând un efect de domino cu consecințe dezastruoase. Iată cele cinci moduri majore în care pierderea de date vă afectează afacerea.

 

 

Perturbarea productivității

 

Productivitatea este primul lucru de suferit atunci când organizația dvs. își pierde datele, fie că este vorba de o întrerupere neplanificată a rețelei, defecțiuni hardware sau software sau atac cibernetic.

Recuperarea fișierelor pierdute poate dura ore sau chiar zile, ceea ce duce la oprirea personalului și pierderea vânzărilor. Potrivit Strategic Resource Institute, companiile care nu pot relua operațiunile normale în termen de 10 zile de la un incident de pierdere de date nu vor supraviețui.

 

 

Daune aduse reputației

 

În era digitală, știrile circulă rapid. Dacă compania dvs. nu își poate servi clienții sau ajunge în media, ca urmare a unui incident de pierdere de date, publicitatea negativă vă poate afecta permanent reputația.

 Unele organizații cheltuiesc sute de mii de lei pentru a-și repara imaginea după un eveniment de pierdere a datelor.

 

Expunerea informațiilor confidențiale

 

Atunci când datele sunt pierdute din neglijență sau furt, aceasta poate duce la expunerea informațiilor confidențiale.

Dacă datele clienților sau înregistrările angajaților sunt compromise, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal poate aplica amenzi de până la 500.000 RON (sau până la 4% din cifra de afaceri globală a anului precedent) împotriva companiei dumneavoastră pentru nerespectarea Legii privind protecția datelor. Consecințele financiare sunt agravate dacă persoanele afectate decid să ia măsuri legale împotriva afacerii dvs.

 

Modul în care pierderea datelor vă afectează afacerea

 

Pierderea loialității clienților

 

Loialitatea clienților este, de asemenea, deteriorată după un eveniment de pierdere a datelor, mai ales dacă datele clienților sunt compromise.

Dacă actualii clienți nu pot avea încredere în compania dvs. pentru a-și proteja datele, atunci își pot duce afacerea în altă parte. Și odată ce vestea se răspândește, poate fi o luptă dificilă pentru a găsi noi clienți.

 

Riscul de închidere al afacerii

 

Pierderea datelor are, de asemenea, o serie de impacturi economice și non-financiare asupra companiei dumneavoastră.

Eșecul permanent al afacerii este cel mai rău rezultat posibil. În fiecare an, câteva organizații trebuie să își închidă porțile după un eveniment major de pierdere de date. Când impactul financiar și costurile ascunse ale pierderii de date se combină, ele creează o furtună perfectă din care poate fi imposibil de ieșit.

 

 

Din fericire, afacerea dvs. poate preveni riscurile de pierdere a datelor cu planificare și ajutor profesional. O soluție combinată de back-up de date, stocare media și planificare în caz de dezastru asigură că informațiile dvs. sunt protejate continuu și sunt ușor disponibile pentru a vă sprijini nevoile de recuperare a datelor.